Ekološki nužnici na udaru lopova

Piše:
četvrtak, 11.9.2003. 17:27
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Ekološki nužnici na udaru lopova LOPOVI svašta kradu pa su im tako za oko zapele i kabine kemijskih nužnika, iako od njih čini se teško mogu imati velike koristi.

Tvrtki koja po Hrvatskoj iznajmljuje ekološke WC-e ove je godine ukradeno pet kabina, a od toga čak dvije za boravka pape Ivana Pavla II. u Osijeku.

Najnovija krađa ekološkog zahoda zbila se na ugibalištu uz državnu cestu u Kukači kod Tounja, negdje između ponedjeljka i srijede. Policija u Karlovcu je danas priopćila da šteta iznosi oko sedam tisuća kuna i da nije pronašla počinitelja.

Vlasnik kemijskog WC-a je tvrtka "Magrad" iz Žakanja kod Ozlja. Jedan od direktora tvrtke Denis Priselac kaže da im je ove godine ukradeno pet nužnika - dva u Osijeku, jedan u Maloj Subotici u Međimurju, jedan u Modrušu uz cestu D-23, i sada opet na D-23, ali u Kukači.

Priselac kaže da je vrijednost jednog kemijskog WC-a 10.370 kuna. Budući da se smatra pokretninom i ne može se osigurati, tvrtki su krađe ove godine prouzročile trošak od 51.850 kuna.

S druge strane, lopovima kabine možda neće biti od velike koristi jer se fekalije iz spremnika zapremnine 270 litara mogu prazniti samo uz posebnu tehniku za ispumpavanje, odnosno zadržavanje i dezinficiranje.

Stoga će kabinu moći koristiti samo jednokratno, dok se spremnik ne napuni, upozoravaju iz oštećene tvrtke.