Elton John na prvom mjestu britanske glazbene ljestvice

Piše:
utorak, 2.9.2003. 11:49
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Elton John na prvom mjestu britanske glazbene ljestvice ELTON JOHN zauzeo je prvo mjesto na britanskoj glazbenoj ljestvici proteklog vikenda singlom koji prije gotovo 25 godina nije imao zapažen uspjeh.

Disco hit "Are You Ready for Love" 1979. je godine zauzeo 42. mjesto, no ovog puta je postao broj 1.

Britanski DJ Fatboy Slim ponovno je izdao pjesmu nakon što je tijekom ljeta na iznenađenje sviju postala vrlo popularna u noćnim klubovima.

Jedna televizijska postaja potaknula je prodaju nakon što je pjesmu iskoristila u gledanoj reklami.

Najnoviji broj 1 Eltona Johna pojavio se više od trideset godina nakon njegove prve britanske uspješnice "Your Song", koja je 1970. bila na drugom mjestu.

"Are You Ready for Love" bila je jedan od pet novih ulaza među prvih deset proteklog tjedna, navodi tvrtka Official UK Charts koja sastavlja listu.

Na drugo mjesto pala je američka RandB pjevačica Blu Cantrell s "Breathe", na trećem je jamajkanski pjevač Sean Paul s "Like Glue", a na četvrtom su Ultrabeat i "Pretty Green Eyes".

Na ljestvicu je ušao i zauzeo peto mjesto Abs s "Miss Perfect", Kelly Clarkson je na šestom s "Miss Independent", a Lemar je pao za dva mjesta i sada je na sedmom s "Dance (With U)".

"Life Got Cold" skupine Girls Aloud je na osmom mjestu, škotska grupa Speedway s obradom uspješnice Christine Aguilere "Genie in a Bottle" je na devetom, a na desetom je američka zvijezda Shania Twain i "Thank you Baby."

(Hina) abj bnš