Emmyjem ovjenčano "Zapadno krilo" poprima dvostranački štih

Piše:
ponedjeljak, 22.9.2003. 10:21
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Emmyjem ovjenčano "Zapadno krilo" poprima dvostranački štih Kad se NBC-eva serija o Bijeloj kući "Zapadno krilo", upravo ovjenčano Emmyjem za najbolju dramsku seriju u protekloj sezoni, ovog tjedna petu godinu zaredom vrati na male ekrane, gledatelji će se suočiti s nemalim izmjenama: glavna faca u Ovalnom uredu neće više biti Martin Sheen, već John Goodman koji glumi republikanskog predsjednika Zastupničkog doma Kongresa, pa će serija izgubiti na svom demokratskom i poprimiti dvostranački štih.

Goodman će kao republikanac i predsjednik Zastupničkog doma u seriji postati vršitelj dužnosti "glavnog zapovjednika" nakon što se demokratski predsjednik Bartlet (Sheen) privremeno odrekne svojih ovlasti zbog međunarodne krize oko otmice njegove kćeri.

Izvršni producent John Wells obećava, međutim, da će Sheenu vratiti njegov stari posao. Također dodaje da je uvođenje Goodmanove uloge tek jedan od načina da "Zapadno krilo", seriju kritiziranu da je previše liberalna i demokratska, postane ove sezone politički uravnoteženije.

Na konferenciji za novinare, Wells je ovih dana rekao da će gledatelji u znatno većoj mjeri moći čuti republikanska stajališta, te naravno sukobe i razmirice dviju stranu u pokušaju da se dogovore oko, primjerice, fiskalne i vanjske politike.

"Temelje" novog štiha udario je prošle sezone tvorac serije Aaron Sorkin kad je u seriju ubacio izbore za Kongres u kojem dominiraju republikanci.

Sorkin je seriju napustio u svibnju, pa sada uzde preuzima Wells koji u novim epozodama namjerava obraditi pitanja koja su istinski podijelila Washington i naciju, od gospodarstva do globalne sigurnosti.

Kako bi predstavio republikanska stajališta, Wells je angažirao Kena Dubersteina, bivšeg šefa ureda predsjednika Ronalda Reagana i Johna Podhoretza, konzervativnog novinara koji je pisao govore za Reagana i Georgea Busha.

Na demokratskoj strani, kao politički savjetnici, ostaju bivši Clintonovi pomoćnici Dee Dee Myers i Gene Sperling.

Raznolikost mišljenja među savjetnicima rezultirala je višesatnim žučljivim raspravama pa se Wells nada da će se to odraziti i na seriju koja će od sada odisati većom strašću.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije