Glumica Salma Hayek vodit će svečani Nobelov koncert

Piše:
četvrtak, 24.11.2005. 15:23
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Glumica Salma Hayek vodit će svečani Nobelov koncert MEKSIČKA glumica Salma Hayek vodit će svečani koncert koji se sljedeći mjesec priređuje u Oslu u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir za 2005. godinu, Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i njezina direktora Mohameda ElBaradeija, objavili su organizatori.

Holivudska zvijezda pristala je biti domaćica ceremonije na koncertu na kojem će nastupiti skupine Duran Duran, Sugababes i Westlife. Koncert će se održati 11. prosinca u Oslu.

Rođena 1966. u Meksiku, Salma Hayek nominirana je za Oscara za najbolju glumicu 2003. godine za ulogu u "Fridi", biografskom filmu o njezinoj sunarodnjakinji, slikarici Fridi Kahlo. Za tu je ulogu nominirana za Oscara za najbolju glumicu 2003.

Organizatori razmišljaju o mogućnosti da se Salmi Hayek pridruži i voditelj, kao što se 2004. godine Tom Cruise pridružio američkoj tv zvijezdi Oprah Winfrey u vođenju koncerta u čast kenijske ekologinje Wangari Maathai, dobitnice prošlogodišnje Nobelove nagrade za mir.