Hrvatsku pjesmu za Eurosong skladat će Lea Dekleva, Ante Pecotić ili Boris Đurđević

KLJUČNI PODACI
  • "Ono što je sigurno, pjesma će biti u mom stilu: dakle moderna, brza i na europskoj produkcijskoj razini", kazao je Boris Đurđević
  • Lea Dekleva je naglasila kako se od njene skladbe može očekivati drugačiji senzibilitet nego kod njenih kolega
Piše: I.M.
utorak, 8.2.2011. 13:57
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Hrvatsku pjesmu za Eurosong skladat će Lea Dekleva, Ante Pecotić ili Boris Đurđević

Foto: HRT

HRT JE danas javnosti predstavio potencijalne skladatelje pjesme koja će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu. To su Lea Dekleva, Ante Pecotić i Boris Đurđević. Njihove skladbe će u posljednjoj emisiji Dore, 5. ožujka, izvesti dva finalista, a gledatelji i žiri će onda zajedničkim snagama odabrati kojeg izvođača i koju pjesmu žele kao predstavnike na Eurosongu.

"Ono što je sigurno, pjesma će biti u mom stilu: dakle moderna, brza i na europskoj produkcijskoj razini", kazao je Boris Đurđević, dok je Lea Dekleva naglasila kako se od njene skladbe može očekivati drugačiji senzibilitet nego kod njenih kolega: "Vjerujem da je svatko od nas sposoban napisati skladbu koja bi nas dostojno predstavila na Eurosongu. Pretpostavljam da će Boris i Ante napisati nešto brže, ritmičnije pjesme, dok od mene možete očekivati nešto melodičniju, ali ne i sporu pjesmu". "U svakom slučaju, ovo nije lak posao, ali meni osobno je to samo dodatni izazov koji cijelom poslu daje dodatni čar i zanimljivost", zaključio je Ante Pecotić najavivši skladbu visoke produkcijske razine.

U ime Stručnog ocjenjivačkog suda, Hrvoje Hegedušić je pojasnio kriterije kojima su se rukovodili pri izboru skladatelja: "U obzir smo uzeli njihov prethodni rad, recentnu uspješnost i stilsku bliskost onome što smo željeli za Eurosong".