Indija: Predizborno obećanje o poklanjaju 600.000 krava postalo problem

Piše:
utorak, 11.5.2004. 11:30
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Indija: Predizborno obećanje o poklanjaju 600.000 krava postalo problem VLADA u središnjoj indijskoj državi Chhattisgarh bori se da ispuni predizborno obećanje dar od 600.000 krava plemenskim obiteljima, javljaju u utorak indijski mediji.

Novac nije problem u ispunjavanju ovog obećanja jer je vlada već izdvojila 310 milijuna rupija (6,8 milijuna dolara), piše list "Indian Express".

Tijekom idućih šest mjeseci bit će kupljeno 22.000 krava, ali vlada ne zna gdje nabaviti ostatak niti je isplanirala isporuku.

"To je ambiciozan plan koji se može ispuniti kroz pet godina", kazao je premijer Chhattisgarha Raman Singh. Ideja je bila integrirati primitivne plemenske skupine u civilizirano društvo učeći ih kako udomaćiti životinje i imati koristi od njih.

U prvoj fazi krave bi bile poklonjene plemenima koja žive uz ceste kako bi im se omogućio pristup selima i gradovima da prodaju mlijeko. Obitelji koje bi imale koristi od toga bile bi one koje si mogu priuštiti da hrane krave i koje imaju prostor za uzgoj životinja.