Izraelska diplomacija lobira za pobjedu izraelske pjesme na Eurosongu

Piše:
srijeda, 5.5.2004. 14:20
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

IZRAELSKO ministarstvo vanjskih poslova svojim je veleposlanstvima u inozemstvu savjetovalo da lobiraju za pobjedu izraelske pjesme na ovogodišnjem natjecanju za najbolju pjesmu Eurovizije, objavio je u srijedu izraelski list Yediot Ahronot.

Veleposlanstvima je sugerirano da "na prijateljski način pokušaju privući članove židovskih zajednica" i "ostale prjiatelje", ne pojašnjavajući o kojim je prijateljima riječ, da putem SMS-a ili interneta glasuju za pjesmu izraelskog pjevača Davida DOra ovogodišnjem Eurosongu.

"Molimo vas da pokušate privući pozornost naših prijatelja u svijetu te da ih pozovete da glasuju za izraelsku pjesmu" kaže se u poruci ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo je odluku o takvom potezu donijelo jer smatra da "ovaj put Izrael predstavlja vrhunski izvođač" te zato što pjesma predstavlja "Izrael mira". DOr će izvesti pjesmu čija je tema na dosadašnjim natjecanjima za najbolju pjesmu Eurovizije često korištena - ljubav i bratstvo među ljudima, a pjesma ima naziv "Vjerovati".