Kako natjerati čimpanzu da prestane pušiti?

Piše:
nedjelja, 17.4.2005. 03:49
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Kako natjerati čimpanzu da prestane pušiti? DJELATNICI jednog južnoafričkog zoološkog vrta pokušavaju navesti čimpanzu, zvijezdu vrta, da prestane pušiti.

Charlie, muška čimpanza u Bloemfontein zoološkom vrtu, sakupljao je bačene opuške i počeo ih je pušiti - što je vjerojatno vodio da čine posjetitelji koji su mu ih i bacali.

"Bebe čimpanze kupe navike oponašajući odrasle i vjerujemo da je on počeo oponašati pušače koji su ga došli gledati, a to je navelo njih da mu počnu bacati opuške", kazao je glasnogovornik zoološkog vrta Daryl Barnes.

Barnes je dodao kako Charlie pokazuje znakove pravog ovisnika o nikotinu.

"On se čak ponaša kao zločesti srednjoškolac koji sakriva cigaretu kada mu se približi osoblje vrta", rekao je Barnes, istaknuvši da su djelatnici zoološkog vrta odlučni pomoći čimpanzi da se oduči od ove loše navike.

Prema njegovim riječima, najvažnije je da ljudi prestanu bacati opuške ili slatkiše jer Charlie ionako već ima pokvarene zube zbog gaziranog pića kojeg su mu posjetitelji također dobacivali.

Charlie nije jedina čimpanza koja puši. Kineski zoološki vrt iz grada Zhenghzhoua prošle je godine objavio da jedna od njegovih čimpanzi puši i očajnički žica opuške od posjetitelja vrta.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije