Kako odabrati savršenu torbicu

Piše:
nedjelja, 26.8.2007. 14:30
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Kako odabrati savršenu torbicu

VJEROJATNO to niti u jednoj trgovini nećete čuti, no kao što tražite određenu veličinu i kroj dok obilazite trgovine u potrazi za savršenim trapericama, tako biste to trebali raditi i kada kupujete torbice. Jer, kao što u preuskim trapericama pogrešnog kroja možete postići sasvim neželjeni efekt (ma koliko vam se sviđale na lutki u izlogu), slično može učiniti i loše odabrana torbica.

Bez obzira na to koliko je teško odoljeti jednostavnom prepuštanju vladajućim trendovima, imajte na umu da se kompromis uvijek može naći te da torbica, baš kao i svaki drugi accessoire, uz praktičnu ima još samo jednu svrhu - doprinijeti vašem dobrom izgledu. Kako biste izbjegli da torbica "nosi vas", a ne vi nju, potrebno je pridržavati se nekolicine vrlo jednostavnih savjeta u koje možete uklopiti sve trendove.

Za početak, birajte torbice koje su oblikom suprotne vašoj liniji. Visokim će mršavicama tako odlično pristajati vrećaste torbe, dok će nižima s bujnijim oblinama bolje pristajati četvrtaste ili duguljaste torbice, poput, primjerice, pismo-torbe.

S druge strane, veličina torbe trebala bi biti proporcijalna vašoj figuri. Ogromna torba će "progutati" sitnu građu tijela, dok će malena torbica, ma kakva ona bila, postati neprimjetna uz visoku figuru. Posljednje, ali ne manje bitno pravilo također je jednostavno – zapamtite da torbice koje se nose preko ramena naglašavaju onaj dio tijela o koji se oslanjaju. Većini će žena stoga najbolje pristajati torbice dužine do struka, budući da će naglasiti upravo taj dio tijela. Ako ih "produžite“ pa dosegnu bokove, i njih će naglasiti, pa bi tu dužinu trebale birati samo manekenski građene mršavice.

M.F.