Kate Moss 20 godina karijere obilježava s cigaretom u ustima i dvojicom muškaraca u krevetu

Piše:
srijeda, 3.2.2010. 14:55
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Kate Moss 20 godina karijere obilježava s cigaretom u ustima i dvojicom muškaraca u krevetu

Tekst: I.M.
Foto: Harper`s Bazaar

NOVO izdanje magazina Harper`s Bazaar donosi pregled 20-godišnje karijere britanskog modela Kate Moss. Ni alkohol, ni droga, ni svi ostali poroci kojima je (bila) sklona, tu danas 36-godišnju Britanku punih 20 godina nisu uspjeli skinuti s vrha - jedna je od najbolje plaćenih manekenki na svijetu i jedan od najtraženijih supermodela.

Prva naslovnica koju je krasilo njeno lice, bila je ona britanskog časopisa The Face, koju je snimila davne 1990. godine kao 16-godišnjakinja. Odabrala je ne biti glumica ili rock zvijezda, odbijala je gostovanja u talk showovima i intervjue za razne časopise, nije joj ni nakraj pameti napisati autobiografiju, a unatoč čestom koketiranju sa zabranjenim supstancama, uspjela je izbjeći i odlazak iza rešetaka. U proljeće 2011. godine u Muzeju za umjetnost u Parizu će biti postavljena izložba samo njoj u čast, što dokazuje kako je ova razuzdana Britanka u posljednjih 20 godina ostvarila uistinu zavidnu manekensku karijeru.

Editorijal za Harper`s Bazaar, u kojem je Kate Moss prikazana upravo onakvom kakvom je svijet doživljava, kao razuzdana i promiskuitetna djevojka, snimio je Peter Lindbergh, kojeg Kate poznaje sa snimanja još od svoje 18. godine. "Bilo je toliko zabavno snimati s Peterom. Bio je urnebesno smiješan. Peter je stara škola. Nema puno takvih kao što je on, koji uistinu znaju kako snimiti fotografije. Postoje on i Patrick Demarchelier. Zna svoj posao i čini sve toliko jednostavnim", rekla je Kate Moss te zaključila kako se ona i Peter, čiji rad izuzetno cijeni, slažu sve bolje i bolje kako ona postaje starija i zrelija.