KIP SLOBODE OD 3. KOLOVOZA PONOVNO OTVOREN ZA JAVNOST

Piše:
utorak, 20.7.2004. 19:53
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Kip slobode koji je nakon atentata na New York 11. rujna 2001. bio zatvoren za javnost, ponovno će se otvoriti 3. kolovoza, nakon radova na obnovi i na poboljšanju sigurnosti, doznaje se u utorak iz Službe za nacionalne parkove SAD.

Posjetitelji koji su se dosad mogli samo šetati Otokom slobode na kojemu je kip, moći će ubuduće ući u unutrašnjost podnožja glasovite metalne dame. Tu će, zahvaljujući staklenom stropu i novom sustavu unutarnje rasvjete, moći promatrati unutrašnjost kipa uz tumačenje vodiča.

Moći će se popeti na podnožje i doći na terasu odakle će moći uživati u panoramskom pogledu. No i dalje neće imati pristupa kruni, budući da uske stepenice ne zadovoljavaju sigurnosnim propisima, napose zbog nemogućnosti brze evakuacije turista.

Imajući na umu uglavnom opasnost od mogućeg terorističkog napada ili požara, tijekom radova na obnovi uglavnom su postavljeni novi izlazi za nuždu i kamere za nadzor.

Da ne bi morali dugo čekati u redu, posjetitelji će već od četvrtka 22. srpnja moći telefonski rezervirati ulaznicu ili ju kupiti na licu mjesta, u trajektnoj luci u južnom Manhattanu. Od rujna će to moći učiniti i putem interneta. Svi su podaci dostupni na internetskoj stranici www.nps.gov/stli/.

(Hina) xvrad ysb

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije