Kultna serija ´Allo ´Allo po prvi put u njemačkom TV eteru

Piše:
ponedjeljak, 10.3.2008. 12:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Kultna serija ´Allo ´Allo po prvi put u njemačkom TV eteru

JEDAN od najpopularnijih humorističnih serijala svih vremena po prvi će se put emitirati u njemačkom TV eteru, i to na postaji ProSiebenSat1. Njemačke televizije dvadeset su, naime, godina ignorirale seriju koja se sprda na račun nacizma i cijelog Drugog svjetskog rata pa se ovaj potez - dogovor britanskog BBC-ja i ProSiebena, smatra revolucionarnim kad je u pitanju komedija na račun najvećeg zločina kojega je ta država počinila.

"Vrlo smo sretni što je ProSieben odlučio otkupiti sve 83 epizode. Sad će njemački gledatelji moći pratiti doživljaje Renea, Edith i Gestapa, a nadam se i da će pokupiti neku od legendarnih fraza, primjerice 'Listen very carefully, I shall say zis only once", rekao je glasnogovornik BBC-ja.

Serija 'Allo 'Allo počela se snimati 1982. godine te je vrlo brzo postala jedna od najpopularnijih britanskih humorističnih serija. Njezini protagonisti, poput Gordona Kayea koji je utjelovio legendarnog konobara Renea Artoisa, unatoč brojnim drugim, prvenstveno kazališnim ulogama, nisu uspjeli nadmašiti uspjeh serije pa i danas, 26 godina nakon što je pala prva klapa, doživljavaju da ih se na ulici oslovljava imenima iz serije.

D.K.