Lavigne, Dion i Eminem nominirani za 31. Američke glazbene nagrade

Piše:
četvrtak, 18.9.2003. 13:51
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Lavigne, Dion i Eminem nominirani za 31. Američke glazbene nagrade AVRIL LAVIGNE, Celine Dion i Eminem među nominiranima su za 31. dodjelu Američkih glazbenih nagrada, javlja BBC u srijedu.

Celine Dion je nominirana u dvije kategorije, od kojih za najbolju pop-rock izvođačicu, a protivnice su joj Cher i Avril Lavigne.

Brojni drugi glazbeni umjetnici, među kojima su Beyonce Knowles, Shania Twain i Eminem, također su nominirani u dvije kategorije.

Dodjela nagrada, čiji se dobitnici utvrđuju na temelju broja prodanih nosača zvuka i učestalosti emitiranja na radio postajama, održat će se 16. studenoga u Los Angelesu.

Britanski veterani Fleetwood Mac nominirani su u pop-rock kategoriji zajedno s Matchbox 20 i Doors Down.

Pokojna pjevačica Aaliyah, koja je poginula u zrakoplovnoj nesreći 2001. godine, nominirana je u kategoriji najbolje RandB izvođačice zajedno s Beyonce Knowles i Ashanti.

Muška pop-kategorija predstavlja imena jednog od sudionika televizijskog showa American Idol Claya Aikena, zatim Kid Rocka, Johna Mayera i Justina Timberlakea. Međutim, pobjednik American Idola Ruben Studdard nije među nominiranima.

Za razliku do prijašnjih godina ove godine nitko se ne ističe kao favorit.

R. Kelly, Luther Vandross, Ashanti i Shania Twain kao i Sean Paul i Missy Elliot nominirani su svaki u dvije kategorije.

Eminem, koji je osvojio četiri nagrade na prošlogodišnjoj dodjeli Američkih glazbenih nagrada, ove se godine natječe u kategoriji najboljeg rap izvođača i za soundtrack filma "8 milja" u kojem i sam glumi.

Pobjednike će odrediti izjašnjavanje 20.000 obožavatelja.