Lešinari počeli letjeti nad imovinom Heatha Ledgera

Piše:
nedjelja, 9.3.2008. 18:11
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Lešinari počeli letjeti nad imovinom Heatha Ledgera

POKOJNI australski glumac Heath Ledger svu je svoju imovinu oporučno ostavio svojim roditeljima i sestrama, javljaju strani mediji.

Ledger je oporuku napisao 2003. godine prije nego je upoznao bivšu djevojku Michelle Williams i s njom dobio kćerkicu Matildu, tako da njegova kćer u dokumentu uopće nije spomenuta.

Nakon što su detalji oporuke procurili u javnost, odmah su počela prepucavanja među članovima obitelji, koji svi žele dio kolača. Odmah su se javila dva Ledgerova ujaka Mike i Hadyn koji su od njegovog oca Kima zatražili dio novca, te lansirali priču kako će Michelle Williams na sudu morati izboriti pravo da od oporuke profitira i njena i Ledgerova kćer.

Otac Michelle Williams australskim je medijima komentirao kako "nema smisla da Heath nije ništa ostavio svojoj kćeri koju je beskrajno volio". Kim Ledger brzo se javio priopćenjem u kojem navodi kako njegovoj unuci u životu ništa neće nedostajati.

"Matilda je naš apsolutni prioritet, a Michelle je važan dio naše obitelji. Uvjeravam vas da će oni biti dobro zbrinuti jer bi to Heath želio", tvrdi Kim Ledger.

No, njegova braća nisu uvjerena, te savjetuju Michelle Williams da zatraži savjet odvjetnika. "Zabrinut sam za Matildu. Nisam siguran da će dobiti novac koji joj pripada", kazao je Hadyn Ledger.

Njegov brat Mike otkrio je kako je savjetovao Larryju Williamsu, Michellinom ocu da zaposli odvjetnika. Braća su otkrila i kako su problema s Kimom Ledgerom imali i nakon što je preminuo njihov otac.

"Kim je bio nadležan za raspodjelu imovine koju nam je otac ostavio, a koja je iznosila 2.5 milijuna dolara. Nakon što su 2 milijuna netragom nestala svoje smo pravo morali izboriti na sudu. Kim nikad nije imao na umu dobrobit obitelji. Željeli smo dobiti novac kako bi zbrinuli očeve sestre, koje su bile vrlo stare i nisu imale od čega živjeti", kaže Hadyn Ledger.

U trenutku kad je preminuo, Heath Ledger je u gotovini imao samo 145 tisuća dolara, ali većina njegovog bogatstva su nekretnine koje posjeduje diljem svijeta, pa se procjenjuje kako će imovina preminulog glumca nakon što zaradi i svoj udio profita od novog filma o Batmanu iznositi više od 20 milijuna dolara.

P.V.
Foto: AFP