Mala lipo piva, nitko ne pita šta radi: Kerumovih 10 tisuća kuna stipendije Avi Karabatić

Piše:
četvrtak, 4.3.2010. 17:55
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Mala lipo piva, nitko ne pita šta radi: Kerumovih 10 tisuća kuna stipendije Avi Karabatić

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Andrija Lučić, Jure Mišković / CROPIX

SPLITSKI gradonačelnik Željko Kerum voli istaknuti kako cijeni pamet. A da voli i lijepe žene, i to se dobro zna. Naciju je danas skandalizirao podatak da Grad Split stipendira zadarsku studenticu Avu Karabatić, protiv koje se, a što je dobro poznato svima, vodi i nekakav kazneni postupak, jer je sa dečkom Špirom te majkom, dobro poznatom splitskom trafikanticom, iznuđivala lovu od svog profesora koga je usput mamila ležernim ponašanjem i seksi figurom.

Nemamo mi pojma...

Unatoč svemu, Kerum će iz gradske blagajne financirati Avino školovanje u iznosu od 10 tisuća kuna. Sve je legalno, napominju u Gradu. Naime, pravilnici Grada, a i Ministarstva nigdje ne navode da bi podnositelj zahtjeva za stipendijom trebao naznačiti vodi li se protiv njega i kazneni postupak. Nevjerojatno obrazloženje. 

"Ovo je prvi slučaj ovakve vrste, ali ne smijemo zanemariti da Ava Karabatić nije pravomoćno osuđena za djelo koje joj se stavlja na teret", obrazložili su u Gradu Splitu. Gradonačelnik nije bio dostupan za komentar. Što je prava šteta. Jer bi on to sigurno puno bolje objasnio.

Ava odlikašica

Ava je izborila 10 tisuća kuna u oštroj konkurenciji. Za tekuću akademsku godinu prijavilo se 428 kandidata za stipendije. Čak 332 ispunilo je tražene uvjete.

Ava je na drugoj godini preddiplomskog dvopredmetnog studija Latinskog jezika i rimske književnosti i talijanskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Zadru. Dostavila je traženu dokumentaciju iz koje je razvidno da ispunjava sve uvjete propisane Pravilnikom o stipendiranju. Unatoč raskalašenom životnom stilu, Ava je "napucala" zavidan prosjek od 4,77 te prikupila 60 ECTS bodova. Nastavi li ovako, ne gine joj i stipendija dogodine.