Meryl Streep bez nominacija za nagrade američke udruge glumaca

Meryl Streep bez nominacija za nagrade američke udruge glumaca

ZBOG najobičnije administrativne pogreške američka glumica Meryl Streep ostala je bez dvije nominacije za ugledne nagrade američke Udruge filmskih i televizijskih glumaca (SAG).

Meryl Streep, koja glumi u dva vrlo hvaljena filma, ´The Hours´ i ´Adaptation´, tako je ostala bez ijedne nominacije za nagrade SAG-a koje su bile objavljene ovog tjedna, javlja BBC.

Glumičina glasnogovornica izjavila je za USA Today da je do propusta došlo jer je Meryl Streep predložena za nominacije u kategoriji za najbolju žensku glavnu ulogu u filmu ´Adaptation´, umjesto u kategoriji za sporednu ulogu.

Rezultat toga bio je da se Streep borila protiv sebe same, za glavnu žensku ulogu u filmu ´The Hours´, pa je izgubila priliku za nominaciju u obje kategorije.

´Siguran sam da su zbog krive kategorije glasovi bili podijeljeni´, rekla je glasnogovornica glumice Lois Smith.

Streep je nedavno osvojila Zlatni globus za sporednu ulogu u filmu ´Adaptation´. Glasnogovornik Sonyja rekao je da su je oni namjeravali predložiti u istoj toj kategoriji i za SAG-ove nagrade. ´No zaposlenik nižeg ranga u studiju krivo je stavio njezino ime na popis glavnih ženskih uloga´, dodao je on.

Ta pogreška mogla bi glumicu i sam film ´The Hours´ koštati utrke za Oscara, jer se nagrade SAG-a smatraju najjačim pokazateljima mogućih dobitnika Oscara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Streep bila nominirana za ´The Hours´, taj bi film s ´Chicagom´ imao najviše nominacija, pa tako i izgleda za Oscara.

Prema novinama ´USA Today´, studio je obavijestio američku Udrugu glumaca o toj pogrešci čim ju je otkrio, no Udruga je odbila napraviti bilo kakve izmjene.

Predstavnici SAG-a tvrde kako se ništa nije moglo napraviti jer je u trenutku kad je otkrivena greška glasovanje već počelo.

Ista stvar dogodila se glumici Jennifer Connelly na prošlogodišnjoj nominaciji za nagrade SAG-a. Ona je pogrešno bila predložena za glavnu ulogu u filmu ´Genijalni um´, ali je ipak u ispravnoj kategoriji za sporednu ulogu kasnije osvojila Oscara.

Dodjela nagrada SAG-a održat će se 9. ožujka u Los Angelesu i u istom gradu nagrada Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti 23. ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara