Na gay paradi u Sao Paulu gotovo dva milijuna ljudi

Piše:
ponedjeljak, 30.5.2005. 09:34
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Gotovo dva milijuna homoseksualaca, lezbijki, transvestita i njihovih pristaša odjevenih u raskošne karnevalske kostime i sa zastavama u duginim bojama, sudjelovalo je u nedjelju u najvećem brazilskome gradu Sao Paulu u gay pride svečanosti i zahtijevalo legalizaciju homoseksualnih zajednica.

Go-go plesači i transvestiti plesali su na više od dvadeset vozila iz kojih je treštala glazba i koja su se sporo kretala niz Avenida Paulista na devetoj godišnjoj gay paradi u Sau Paulu. Organizatori nedjeljnu paradu smatraju jednom od najvećih ikad održanih akcija za prava homoseksualaca.

Policija i organizatori kažu da je u paradi sudjelovalo gotovo dva milijuna ljudi, među njima sedamsto tisuća turista iz drugih gradova i zemalja. Lani je bilo oko milijun i pol sudionika.

Glavna tema parade bila je legalizacija homoseksualne građanske zajednice koje su u Brazilu dopuštene samo u najjužnijoj saveznoj državi Rio Grande do Sol.

Brazil, južnoamerička država od 182 milijuna stanovnika, najveća je katolička zemlja svijeta, a katolička se crkva oštro protivi homoseksualnome braku.

(Hina) xvm ydv

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije