Nagrade SAG kao pokazatelj ovogodišnjih "oskarovskih" šansi

Piše:
nedjelja, 28.1.2007. 12:28
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Nagrade SAG kao pokazatelj ovogodišnjih "oskarovskih" šansi

To se prvenstveno odnosi na nagradu za najbolji glumački ansambl koja će bit dodijeljena jednom od pet filmova - "Babel", "Pokojni", "Bobby", "Dreamgirls" i "Mala Miss Amerike".

Zahvaljujući tome što "Dreamgirls" - na iznenađenje mnogih - nisu nominirane za "Oscare", oskarovski favoriti se traže među preostala tri filma. Među njima se nalazi "Bobby" koji za Oscara nije nominiran, a za "Malu Miss Amerike" kao niskobudžetnu nezavisnu produkciju se smatra kako je sama njena nominacija za "Oscare" veliko dostignuće. To znači da će se najveća bitka voditi između "Babela" i "Pokojnih".

Nagrade SAG su važan oskarovski indikator s obzirom da upravo holivudski glumci drže najvažniji dio glasačkog tijela losanđeleske Akademije. Takvima se pogotovo smatraju kada su prošle godine u kategoriji glumačkog ansambla dodijeljene "Fatalnoj nesreći" umjesto favorizirane "Planine Brokeback".

Nagrade SAG također služe i kao dobar indikator za "Oscare" u glumačkim kategorijama. Očekuje se da će biti dodijeljene Forestu Whitakeru za ulogu Idi Amina u filmu "The Last King of Scotland", Helen Mirren za ulogu kraljice Elizabete II u filmu "The Queen" dok će nagrade za sporedne uloge vjerojatno pokupiti Jennifer Hudson i Eddie Murphy za nastup u filmu "Dreamgirls".

 

D.A.