Neuspjeh Mikulića, hrvatski gledatelji maksimalnih 12 bodova dali Srbiji i Crnoj Gori

Neuspjeh Mikulića, hrvatski gledatelji maksimalnih 12 bodova dali Srbiji i Crnoj Gori

RADI li se o prstima UDBA-e, ili su plikovi na njegovom ždrijelu izbili zbog neprospavane noći provedene s nogometašem Tomasom - ne znamo, ali predstavnik Hrvatske na Eurosongu, Ivan Mikulić, nije uspio Hrvatskoj osigurati direktni plasman u finale Eurosonga iduće godine.

Mikulić je završio kao trinaesti, plasman za dva mjesta bolji od prošlogodišnjeg Claudie Beni. Po broju bodova Hrvatska je izjednačena s Maltom, no Malta je više puta dobila bolje ocjene, pa je tako zauzela dvanaesto mjesto.

Pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga je Ukrajinka Ruslana, divlja crnka koju su hrvatski gledatelji možda zapamtili s gostovanja na prvoj večeri Dore. Srbija i Crna Gora (ili Srbija i Hrvatska, kako je rekao voditelj njemačkog ARD-a) završila je druga, a u tome su im puno pripomogli Hrvati i Slovenci.

Hrvatskim gledateljima najviše su se svidjele pjesme susjeda. Tako smo televotingom 12 bodova dali Srbima i Crnogorcima, a 10 bodova Bosni i Hercegovini (na koncu devetoplasirani).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku darežljivost nije omela niti činjenica da je pjesma naših istočnih susjeda na glasu kao plagijat. Predstavnik SCG Željko Joksimović za pjesmu "Lane moje" inspiraciju je prošao u pjesmi azerbejdžanskog instrumentalista Alikana Samedova.

Pravilo da susjedi časte susjede i ove je godine vrijedilo, pa je tako Mikulić od BiH dobio 10 bodova, dok su nam Srbi, Slovenci i Makedonci udijelili po pet.

U svakom slučaju Hrvatska će na godinu opet u kvalifikacije.

Ali da zaključimo, ako čak niti jednom Mikuliću nije pošlo za rukom plasirati se na vrh, ne vidimo ima li uopće smisla više slati naše predstavnike. Europa u kojoj te ganja UDBA, u kojoj ti od pive na ždrijelu izbijaju plikovi, a glasaju žene bez duše, možda nam ni ne treba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara