Nicole Kidman neće glumiti u novom filmu Larsa von Triera

Piše:
četvrtak, 24.7.2003. 16:06
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Nicole Kidman neće glumiti u novom filmu Larsa von Triera ZBOG preklapanja obaveza australska glumica Nicole Kidman ipak neće glumiti u filmu "Manderlay" danskog redatelja Larsa von Triera.

Film, koji bi trebao biti dovršen do srpnja iduće godine, drugo je von Trierovo ostvarenje iz američke trilogije, koju je počeo s filmom "Dogville", u kojem je glumila Nicole Kidman i koji je bio prikazan na ovogodišnjem Canneskom filmskom festivalu.

Kidman je ranije izjavljivala da će i u nastavcima glumiti Grace iz "Dogvillea", no prenatrpan raspored poremetio joj je planove, piše "Daily Variety".

"I mi i ona željeli bismo snimiti taj film, no jednostavno to u ovom trenutku nije moguće", izjavila je za časopis von Trierova producentica Vibeke Windelov.

Kidman, koja slovi kao jedna od nacjenjenijih holivudskih glumica, ima obaveze do jeseni 2004., a snimanje filma "Manderlay" zbog financija mora biti dovršeno do kraja lipnja.

Crvenokosu Oscarovku (ove godine dobila je tu nagradu za nimalo glamuroznu ulogu Virginije Woolf u filmu "Sati") u filmu "Manderlay" i njegovu nastavku zamijenit će dvije glumice.

Windelov je rekla da se još ne zna tko bi uopće mogao zamijeniti 36-godišnju Nicole u iduća dva filma, no postoji mogućnost da se takva prilika pruži manje poznatim glumicama.

"Mi samo želimo dobru glumicu, bez obzira otkud ona dolazi. Kada smo počinjali s Nicole, ona još nije bila tako velika filmska zvijezda kao što je sad, dodala je.

Otkad se prije dvije i pol godine rastala od Toma Cruisea, Kidman je izišla iz njegove sjene i radila bez prestanka.

Film "Dogville" je s minimalističkom scenografijom ispričao priču iz 30-ih godina o ženi u bijegu koja završi u malom gradiću, dok će se "Manderlay" baviti ropstvom na američkom Jugu.