Nije vijest kad pas ugrize čovjeka...

Piše:
utorak, 22.4.2003. 18:52
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Nije vijest kad pas ugrize čovjeka...

NEGO kad čovjek ugrize psa, tako bar tvrdi stara poslovica. Ova neobična zamjena uloga dogodila se kad je u pijanac izbačen iz kafića napao i ugrizao psa. Na pijančevu žalost, pas je bio policijski.

U gradu Syracusa u saveznoj državi New York, pas i čovjek zamijenili su uloge. Naime, nakon što je zbog pijanstva izbačen iz kafića u Syracusi, Paul Russel (33) napao je i ugrizao policijskog psa Rennya, koji je s pripadajućim policajcem došao na poziv vlasnika kafića, piše lokalni list Syracuse Post-Standard.

Russela su iz kafića "ispratili" izbacivači nakon što je pijan pravio nered, a policija je pozvana jer se pijanac nije želio maknuti s pločnika ispred kafića.

Kako piše Syracuse Post-Standard, Russel je sjedio na pločniku i krvario iz zasad nepoznatih razloga, kada su mu se približili policajac William Foster i policijski pas Renny. Pijani Russel odjednom je zgrabio njemačkog vučjaka za vrat, te ga počeo daviti i gristi za vrat.

Policajac je brzo reagirao udarivši pijanog Russela dvaput šakom u glavu, nakon čega je ovaj odmah pustio psa.

Paul Russel optužen je za ozljeđivanje policijske životinje, opiranje uhićenju i ometanje rada državne administracije, a kad se otrijeznio, dao je i izjavu za novinare.

"Stvarno se ne sjećam. Bio sam prilično pijan, ali ipak ne mislim da sam ugrizao psa." - izjavio je Russel, pokazujući novinarima slomljeni nos i "šljivu" na oku.