Nina Badrić i Hladno pivo dominirali na dodjeli Porina

Piše:
nedjelja, 21.3.2004. 16:40
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Nina Badrić i Hladno pivo dominirali na dodjeli Porina DISKOGRAFSKE nagrade Porin za najbolja glazbena ostvarenja u prošloj godini dodijeljene su u subotu u Rijeci, a prema očekivanjima glavni slavljenici su bili Nina Badrić i grupa Hladno Pivo.

Porin za album godine dobila je Nina Badrić za album "Ljubav", a pjesmom godine proglašena je pjesma s tog albuma "Čarobno jutro". Nina je osvojila čak pet Porina, u koliko je kategorija i bila nominirana.

Najbolji muški izvođač je Massimo Savić, a ženski Nina Badrić, dok je najbolja grupa Hladno pivo. Porina za životno djelo dobio je kompozitor Alfi Kabiljo.

Porina za poseban doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi dobio je Emil Cosetto, a Porina za životno djelo za poseban doprinos hrvatskoj glazbenoj publicistici primio je Nenad Turkalj.

Porin su utemeljili Hrvatska diskografska udruga, Hrvatska glazbena unija, Hrvatska radio televizija i Hrvatsko društvo skladatelja.

Večerašnju priredbu su zajednički otvorili Zbor "Jeka Primorja" i članovi nekoliko riječkih rock i pop grupa, posebnom inačicom pjesme "Ajmo Rijeka". Tijekom programa nastupili su brojni hrvatski izvođači.