Njemačka umjetnica će na pozornici popušiti pepeo Kurta Cobaina

Piše:
četvrtak, 2.10.2008. 09:00
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Njemačka umjetnica će na pozornici popušiti pepeo Kurta Cobaina

PRIJE nekoliko mjeseci u kuću Courtney Love upao je provalnik koji je pokrao većinu vrijednih stvari, uključujući i medvjedića u kojemu je Love skrivala urnu s pepelom Kurta Cobaina. Ukradeni pepeo je nekako došao u posjed njemačke umjetnice Natasche Stellmach koja ga, pak, namjerava zarolati u joint i popušiti ga u sklopu jednog od svojih performansa.

Ekscentrična umjetnica 11. listopada u Berlinu namjerava sjesti na pozornicu Wagner + Partner muzeja i u sklopu izložbe "Set Me Free" zapaliti joint s Kurtovim pepelom i na taj ga način osloboditi kako bi on konačno mogao dostići nirvanu. U izjavi, Natascha Stellmach potvrdila je da se pepeo sada nalazi u njezinom posjedu, međutim nije željela otkriti detalje o tome kako ga je dobila, samo je napomenula da ga je dobila sasvim legalno. "Kurt će napokon biti oslobođen", najavila je umjetnica svoj krajnje neobičan nastup.

U međuvremenu, grad Seattle, u kojemu je Kurt živio, u narednih nekoliko mjeseci namjerava izgraditi komemoracijski park. "Aspekti njegovog života jako su slični onima preminulog Kurta", objasnio je inicijator projekta i osobni angažman i povezanost s Kurtom.

K.H.
Foto: Getty/Gulliver Images