Obični Hrvati i žene s dušom poslali Mikulića u Tursku

Piše:
nedjelja, 14.3.2004. 23:08
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Obični Hrvati i žene s dušom poslali Mikulića u Tursku

PJESMA "Daješ mi krila" Ivana Mikulića, prema riječima istog, usmjerena "običnim Hrvatima", pobijedila je na Dori. Stava smo da je za pobjedu presudan bio Mikulićev jučerašnji poziv "ženama s dušom" da glasaju za njega.

Telefonsko glasanje Mikuliću je donijelo po dvanaest bodova iz svih hrvatskih regija, a 11 bodova dobio je tek od onih koji koriste mobilne telefone, koji su dvanaesticu dodijelili pjesmi "Noah" Huljićeve maloljetne slatkice. 

Dalo bi se tu razmatrati po čemu su glasači s mobitelima drugačiji od glasača s običnim telefonima: radi li se o činjenici da obični Hrvati koriste obične telefone ili pak o činjenici da žene s dušama ne koriste mobitele? Odgovor na ovo i druga škakljiva pitanja dat će minuciozne analize koje očekujemo u prilogu Ekran.

"Noah" je naposlijetku završila kao druga, a catchy tune "Malo pomalo" grupe Karma kao treća.

Za "Noah" možda i bolje da je ovako, jer bliskoistočni sound posljednje dane baš i nije u modi, dok je za Karmu šteta jer bi s glasovima iz Češke barem prošli kvalifikacije.

Mikulić će nastupati 12. svibnja u kvalifikacijama u Istanbulu, za ulazak u finalnu večer Eurosonga, 15. svibnja, također u Istanbulu.

A ako Mikulić kvalifikacije ne prođe, nek im bude. Možda nemamo glasače sa sluhom, ali barem imamo žene s dušom.

Za kraj bi trebalo prokomentirati i Turkija, no to ipak nećemo učiniti. No hoćemo spomenuti ženu koja se odlučila na egzil iz zemlje koja joj nije znala reći hvala, Terezu Kesoviju, kojoj je zabranjen nastup jer je užasno stara. Starija čak od Ibrice Jusića i njegovog psa Arčija, koji su nastupili.

E, ali nismo gotovi. Može Mikulić slaviti koliko želi, neosporni moralni pobjednik je popularni Azzuro. Ne samo da je dotični izveo šokantni nastup kakvog svijet još nije vidio, s milicajcima u kožnim hlačama koji su izvodili striptiz mašući istovremeno pendrecima, već je imao hitčinu za koju tvrdi da je trend u svjetskim okvirima.

Ni njemu Hrvatska nije znala reći hvala, već je s Dore izbačen još u petak, pa ostaje bojazan da će uz Kesoviju, Hrvatska izgubiti još jednog vrsnog umjetnika i dva policajca stripera.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije