Obnovljen Nissanov SUV

Piše:
utorak, 8.7.2003. 16:19
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Obnovljen Nissanov SUV

U SUV klasi konkurencija je svakim danom sve žešća. Stoga i ne čudi što je Nissan već odlučio obnoviti svoju uzdanicu. X-Trail će uz novo lice dobiti i obnovljenu gamu motora.

Nova generacija Primere i Micre natjerala je Nissanove dizajnere na ubrzano dotjerivanje ostalih modela, kako bi cjelokupna gama dobila novi, prepoznatljiv i nadasve svjež izgled.

Usuglašavanje vanjskih linija s Nissanovim pridošlicama najuočljivije je na prednjem kraju vozila. Nova maska hladnjaka, veće dimenzije svjetala i robusni odbojnik otkrivaju pravi naum dizajnera, a to je prikazati X-Trail kao moćno vozilo sposobno za puno ozbiljnije zadatke od pukog šepirenja mondenim okupljalištima.

I ostali dijelovi vozila prošli su kuru debljanja.

Posebno očita su zadebljanja na blatobranima i pragovima, a dojam zaokružuju masivni nosači na krovu. Sve u svemu, X-Trail djeluje moćnije, no međutim, izleti izvan asfalta bi, ukoliko što pođe po zlu, mogli itekako opaliti vlasnika po novčaniku.

Naime, vozilo je, uz izuzetak bočnih ploha, lišeno bilo kakve zaštite od ogrebotina, a velika površina prednjih farova teško da može izdržati udarac kamenčića.  

Mnogi vlasnici su se žalili na manjak funkcionalnosti u interijeru. Očito da vlasnici terenaca ne padaju na moderna rješenja i aktualne trendove. Najviše kritike dobili su hlađeni pretinci za piće, koji su sad smješteni niže, odmah ispod otvora ventilacije. 

Pomaknut je i pretinac na prednjoj armaturi, dok se kontrole satelitske navigacije nalaze nešto više.

Novost u ponudi je 136 KS snažan 2.2-litarski dizelski agregat s direktnim ubrizgavanjem goriva poznat iz Almere. U ponudi je zadržan 112 KS snažan benzinac rezerviran za bazni model.

Redizajn modela i bogatija oprema zasigurno će se odraziti na cijenu modela, koja je i dosada bila malo previsoka. Prvi primjerci bit će dostupni krajem godine.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije