Oscari obožavaju nagrđene glumice

Piše:
četvrtak, 26.2.2004. 10:45
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Oscari obožavaju nagrđene glumice AKADEMIJA filmskih znanosti i umjetnosti koja dodjeljuje Oscare obožava kad se lijepe glumice poružne, što bi sjajnoj Charlize Teron koja u "Monsteru" glumi prostitutku serijskog ubojicu moglo omogućiti da u nedjelju dobije nagradu za najbolju glumicu.

Premda je hollywoodska krema zaokupljena ljepotom, neobično je da Oscare često znaju dobiti glumice koje su spremne zaboraviti svoju taštinu kako bi potvrdile svoj talent.

Tako je 2003. Oscar za najbolju glumicu pripao Nicole Kidman, koja je u filmu "Sati" za tumačenje spisateljice Virginije Woolf dobila dugi nos, a 2002. godine dobila ga je inače ljupka Halle Berry, za ulogu zapuštene konobarice iz "Monsters Balla".

"Članovi Akademije koja dodjeljuje Oscare oduševljeni su lijepim ženama koje žrtvuju svoj izgled radi filma", kazao je stručnjak Tom ONeil koji ne sumnja u pobjedu Charlize Teron na nedjeljnoj svečanosti. "To je Charlizein dan, ona će pobijediti", predviđa ONeil.

Charlize Teron, već dobitnica Zlatnog globusa, tvrdi da se nije poružnila samo da bi dobila Oscara. "Doista sam puno radila, a fizička je preobrazba tek dio teškog posla", kazala je ona.

No da bi osvojila Oscara, Charlize će morati zasjeniti još jednu poružnjenu glumicu, Naomi Watts, koja glumi narkomanku u "21 gramu."

Neke su se glumice nagrdile, a nisu dobile Oscara, poput Renee Zellweger koja je nabacila kile za "Dnevnik Bridget Jones", ljepotice Gwyneth Paltrow koja je zahvaljujući lateksu postala pretila u "Ljubav je slijepa" i Australke Toni Collete u "Muriel se udaje".

I neki su muškarci učinili isto, kao John Hurt u "Čovjeku-slonu" i prelijepi Brad Pitt koji je izgubio zube u "Klubu boraca".

"Hollywood obožava likove koji pokušavaju svladati svoj nedostatak, bio on fizički ili mentalni", kazao je ONeil, podsjećajući na šizofreničara kojeg je u "Genijalnom umu" tumačio Russell Crowe i na Jona Voighta kao vojnog veterana u invalidskim kolicima u "Povratku ratnika".

(Hina) xvrad ybnš