Osjećate proljetni umor? Popijte čašu Pago soka od brusnica

Piše:
četvrtak, 15.4.2004. 11:38
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Osjećate proljetni umor? Popijte čašu Pago soka od brusnica

UMORNI ste, ništa Vam se ne da? Nadoknadite izgubljene vitamine čašom Pago soka od brusnica koji je bogat vitaminom C. Pago sok od brusnica pomaže Vam da vratite tjelesnu vitalnost.

Počevši od američkih indijanskih plemena, brusnica je zbog svojih hranjivih sastojaka i pozitivnih utjecaja na zdravlje, i danas vrlo cijenjena u mnogim kulturama.

Brusnica je bobičasto voće koje raste u hladnijim područjima Sjeverne Amerike gdje su uvjeti za njezin rast optimalni. Grmlje brusnice zahtjeva mnogo svježe vode, pjeskovito tlo i povoljnu klimu.
Plodovi brusnice od davnina su poznati po svojim hranjivim vrijednostima i povoljnim utjecajem na zdravlje. Brusnica je zdravo i nisko-kalorično voće.

Pago sok od brusnice intenzivnog je voćnog okusa, a zbog svoje trpkosti izvrstan je kao aperitiv.

Znanstvene studije o brusnici:

"Brusnice sadrže najviše antioksidansa uspoređujući sa 19 najčešće konzumiranih voćki. Brusnice su prepune antioksidansa i trebalo bi ih najčešće konzumirati..."

"Ovi antioksidansi mogu imati važnu ulogu  u preventivi srčanih bolesti i nekih oblika raka"

"Brusnice sadrže  tvari (PACs) koje preventivno mogu djelovati od nastanka određenih  bakterija koje uzrokuju infekcije urinarnog trakta ili upale desni".

Joe Vinson, Ph.D. University of Scranton.

Koliko Pago soka od brusnice treba piti dnevno?

National Kidney Foundation® preporuča 10oz (300 ml) soka od brusnica dnevno što bi imalo preventivan utjecaj na infekcije urinarnog trakta.

Produce for Better Health® Foundation u suradnji sa  National Cancer Institute preporuča 180 ml stopostotnog soka od brusnice.

Pago Vam preporuča da uživate u Pago soku od brusnice kada god poželite učiniti nešto posebno za sebe i dobro za Vaše zdravlje.

Pago SMS nagradna igra 

Probajte novi Pago specijalitet i pošaljite Vaš komentar SMS porukom na broj 61430 najkasnije do 30. 06. 2004. Najoriginalniji komentari bit će nagrađeni Pago brdskim biciklima.

Želite li savjet koji vam Pago sok najviše odgovara? Pago sokware preporuča vaš okus dana! Uz to odigrajte nagradnu igru i osvojite "365 Pago bočica za 365 voćnih dana" na Pago web siteu - www.pago.com.hr.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije