Otkazan koncert Metallice u Zagrebu

Piše:
četvrtak, 24.6.2004. 14:54
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Otkazan koncert Metallice u Zagrebu

KONCERT Metallice, koji se trebao održati na stadionu u Velikoj Gorici u nedjelju 27. lipnja otkazan je. Razlog tome navodno je slaba prodaja karata.

Sinoć se u Domu Sportova trebao održati i koncert Lennyja Kravitza, no koncert je otkazan navodno zbog zdravstvenih problema pjevača. Kravitz je prema nekim informacijama imao problema s glasom.

Nakon otkazivanja koncerta Metallice na stadionu Radnik u Velikoj Gorici krenule su razne priče. Jedna od njih kaže kako je pravi i jedini razlog nedovoljan broj prodanih karata. Naime, kako neslužbeno doznajemo iz pouzdanih izvora bliskim organizatorima prodano je 5 tisuća karata, no za podmirenje troškova, a valjda i nekakvu zaradu, organizatori su trebali prodati oko 12 tisuća karata. To se do jučer nije dogodilo.

Možda bi razloge takvoj slaboj prodaji trebalo potražiti i u relativno slaboj promotivnooj kampanji ili u astronomskoj cijeni karata. 

Iako se njegovo ime nigdje službeno ne spominje, novinarska njuškala otkrivaju kako iza čitave priče oko koncerata na stadionu Radnik (kako Metallice, tako i također otkazanog Kravitza) stoji – Marijan Crnarić.

Kao glavni organizatori koncerata Lennya Kravitza i Metallice u medijima se navode agencije Nota i Impressario, no priča se priča kako je suvlasnik (ako ne i većinski vlasnik) tih agencija upravo manager Crnarić, kojeg zasigurno još svi pamte po nikad održanom drugom koncertu Rolling Stonesa, a nad glavom mu visi i nepravomoćna presuda na dvije godine zatvora (bezuvjetno), zbog neplaćanja poreza Gradu Zagrebu i državi za prvi koncert Stonesa u Hrvatskoj, koji je održan na Hipodromu 1998.godine.

Šuška se i da se tajanstveni manager bankovno zadužio za dovođenje Metallice u iznosu od čak pola milijuna eura. Kako bilo da bilo, manager Crnarić se iz još uvijek nepoznatih (ali lako naslutivih) razloga pritajio u kući u susjednoj nam deželi, točnije u Brežicama.