Otkriven kameni dildo iz daleke povijesti

Piše:
ponedjeljak, 25.7.2005. 09:10
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Otkriven kameni dildo iz daleke povijesti

Tekst: A.A.
Ilustracija: Wikipedia

ZNANSTVENICI vjeruju kako su pronašli najstariju seks igračku na svijetu. Nakon što su spojili desetak kamenih dijelova iz daleke prošlosti, vidjeli su da se radilo o 30 tisuća godina starome umjetnom penisu. "Kada ga nisu koristili za seks, ondašnji su ljudi njime palili vatru", rekao je glasnogovornik njemačkog sveučilišta u Tubingenu, gdje se artefakt proučava.

Nešto više od 20 centimetara dugačak, kameni dildo pronađen je razbijen u dijelove u jednoj spilji pokraj njemačkog Ulma. Znanstvenici vjeruju kako je star najmanje 28 tisuća godina. U špilji je završio, pretpostavljaju znanstvenici, kada ga je netko odbacio jer je bio potrgan. Kameni dildo na sebi ima i izrezbarene prstenove, a baš zbog njih te specifičnog oblika, a i činjenice da je dobro uglačan, znanstvenici uopće ne sumnjaju čemu je pronalazak u prošlosti služio.

Takvi pronalasci, koji simboliziraju muškost, jako su rijetki, za razliku od umjetnina iz davnine koje su inspirirane ženskim tijelima i koje preuveličavaju ženske obline. Tako su potpuno uobičajeni prikazi stari tisućama godina na kojima su žene ovjekovječene s nevjerojatno velikim grudima.