Paola Poljak predsjednica je Nacionalnog odbora HDZ-ove mladeži

Piše:
srijeda, 21.7.2004. 16:13
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Paola Poljak predsjednica je Nacionalnog odbora HDZ-ove mladeži

PAOLA POLJAK, voditeljica na RTL Televiziji predsjednica je Nacionalnog odbora mladeži HDZ-a, no odbija govoriti o svom političkom angažmanu, jer smatra da je njezina stranačka pripadnost isključivo privatna stvar.

S njezinim stavom slaže se i glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček, koji je izjavio da Paola ima puno pravo ne izlaziti u javnost sa svojim političkim opredijeljenjem

"Meni je u prvom planu posao TV voditeljice, a ne političarke" - komentirala je za Globus mlada voditeljica.

No, problem leži u visokoj funkciji koju Paola obavlja. Naime, kao predsjednica Nacionalnog odbora mladeži Hrvatske demokratske zajednice Paola bi trebala javnosti plasirati ideje i razmišljanja mladeži HDZ-a, te je upravo to razlog, tvrdi Globus, što je nespojivo da Paola u isto vrijeme bude i predsjednica Nacionalnog odbora mladeži HDZ-a i voditeljica na televiziji.

U programu stranke stoji da je njihov cilj uključivanje mlade generacije u aktivan politički i društveni život na svim razinama političkog djelovanja, što je preko televizije lako moguće, "Tko kroz političku podobnost i samodopadljivost želi ostvariti vlastitu karijeru i probitak, u Mladeži HDZ-a nema prosperitet i neće naći svoje mjesto" - stoji u programu.

Nije jasno zašto Paola taji svoju stranačku pripadnost ako na RTL Televiziji nemaju ništa protiv zaposlenika koji bi bili ili jesu politički aktivni, što je za Globus potvrdila glasnogovornica RTL-a Jadranka Conrad. "U ugovoru koji smo sklopili s Paolom Poljak nigdje nije navedena zabrana o prezentiranju javnosti njezinih političkih preferencija." - izjavila je Conrad.


Izvor fotografije: www.mhdz.hr