TALIJANSKI znanstvenici su zaključili kako, suprotno uvriježenom mišljenju da je hrana u kojoj uživamo zapravo štetna, popularna pizza smanjuje rizik od nekih oblika raka.
Prema pisanju La Repubblice u nedjelju, znanstvenici Centra za farmakologiju u Milanu su zaključili da jedenje jedne ili dvije pizze tjedno drastično smanjuje pojavljivanje nekih vrsta raka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Proučavajući 8.000 redovitih konzumenata pizze, oni su zaključili da je rizik od tumora jednjaka kod njih smanjen za 59 posto a tumora debelog crijeva za 26 posto.
"Znali smo da umak od rajčice kod nekih oblika tumora djeluje preventivno, ali nismo znali da cijela pizza ima takav učinak", rekao je istraživač Silvano Gallus.
Prema pisanju La Repubblice u nedjelju, znanstvenici Centra za farmakologiju u Milanu su zaključili da jedenje jedne ili dvije pizze tjedno drastično smanjuje pojavljivanje nekih vrsta raka.
Proučavajući 8.000 redovitih konzumenata pizze, oni su zaključili da je rizik od tumora jednjaka kod njih smanjen za 59 posto a tumora debelog crijeva za 26 posto.
"Znali smo da umak od rajčice kod nekih oblika tumora djeluje preventivno, ali nismo znali da cijela pizza ima takav učinak", rekao je istraživač Silvano Gallus.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati