Postavljaju izložbu fotografija u čast Davida Bowieja

KLJUČNI PODACI
  • Retrospektiva će prikazivati faze iz Bowiejeve karijere
  • Biti će otvorena u svibnju
  • Struka se slaže da će to biti jedna od boljih izložbi jer prikazuje svestranog konceptualnog umjetnika
Piše: T.M.
četvrtak, 28.4.2011. 15:55
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Postavljaju izložbu fotografija u čast Davida Bowieja

Foto: JLP


SLJEDEĆEG tjedna u New Yorku biti će postavljena nova izložba posvećena legendarnom Davidu Bowieju i svim njegovim alter-egovima. Izložba pod nazivom "David Bowie, Artist" prikazati će retrospektivu fotografija od 1973. godine i faze "Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" te 1983. godine "The Hunger" pa sve do "Basquiat" iz 1996. godine te nikad objavljenu fotografiju iz 1976. godine nazvanu "The Man Who Fell To Earth".

Struka retrospektivu opisuje kao "multi-platformu retrospektive koja stavlja Bowieja u nove okvire i izazove te prikazuje njegovu karijeru kao višedimenzionalnu, točnije, kao umjetnika čiji se rad primarno zapravo temelji na performansu".

"U Od njegovih korijena u performansu baziranom na kabareu, mimici i avangardnom teatru do `Ziggy Stardust` faze, njegova revolucionarna životna turneja spaja teatar, glazbu i modernu umjetnost u rock spektakl baš kao i njegovi inovativni video spotovi te njegov rad na kinu i u kazalištu. `David Bowie, Artist`, prikazuje jednu od najvećih ikona nastalih u kulturi 20. stoljeća", pišu na stranici Madmuseum.org.