Postrehabilitacijski chic - novi modni trend

Piše:
srijeda, 1.8.2007. 18:27
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Postrehabilitacijski chic - novi modni trend

ONO ŠTO je većini smrtnika neugodno hollywoodske zvijezde znaju okrenuti u svoju korist, bar kada je moda u pitanju. Neugodne i neugledne situacije kroz koje su prošle Britney Spears, Lindsay Lohan i Nicole Richie kreirale su novi modni trend.

Masna kosa, umorna koža, podočnjaci, tamne sjene oko očiju ili zaboravljen grudnjak sve češće se viđaju na ulicama, a look je već dobio i svoje ime - postrehabilitacijski chic. Zahvatio je i modne piste, a neki ga dizajneri profinjenije nazivaju izgled "tamnog anđela".

Modno neupućeni pretpostavili bi da je ovo nova stvar, međutim dovoljno se samo prisjetiti vremena kada je Nirvana vladala estradom. Tada se nitko nije izvlačio iz širokih T-shirt majica nošenih na "ofucane" traperice i starke.

Za post-rehabilitacijski izgled modno osviještene žene kažu kako je pravo osvježenje poslije nekoliko sezona visokog glamura i elegancije. Potpuno je spontan, gotovo feministički - žene ne trebaju nositi suknje, odijevati se poput seks objekata, a na visoke potpetice mogu zaboraviti. Zbog toga nije loše ukomponirati neke dijelove ovog looka u svoj outfit. Jedini problem je što promovira i neke negativne vrijednosti i ponašanje koje se veže uz njega.

N.D.