Potucite se s Bore Lee-jem na Jelačić placu!

Piše:
petak, 28.5.2004. 18:54
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Potucite se s Bore Lee-jem na Jelačić placu!

ZA ONE koje su zadnjih par mjeseci proveli u potpunoj medijskoj izolaciji, par osnovnih informacija o novom hrvatskom miljeniku ljubitelja trashoidnih kung-fu filmova, ali i zabavnih filmova općenito.

Bore Lee umjetničko je ime sinjskog glumca i majstora kung-fua Borisa Ivkovića, koji se već niz godina bavi snimanjem amaterskih kung-fu filmova. Njegov zadnji film "U Kandžama velegrada" izdan je na DVD-u, te je polučio nevjerojatan uspjeh.

Svi Borini filmovi (osim posljednjeg "U Kandžama velegrada") snimljeni bez ikakvih financijskih sredstava i bez školovanih glumaca, što im je, uzme li se u obzir količina zabave koju pruža "klasični hrvatski film", već u samom startu veliki plus.

Zaista smiješni dijalozi bez usporenog govora i savršenog štokavskog naglaska, atraktivne scene borbi koje će vam natjerati suze na oči i velika toplina malog čovjeka koji kroz sve svoje filmove pronosi poruku o ljubavi, prijateljstvu i pobjedi dobra nad zlim, ili kako bi on to rekao "o pobjedi anđela nad đavlom" - to je suština filmova Bore Lee-ja.

Iako je Bore već postigao veliki uspjeh postavši najveća zvijezda akcijskog filma u Hrvata, on ne spava na lovorikama nego vrijedno priprema svoj novi film s naslovom "Čuvaj se sinjske ruke".

Za potrebe osmog po redu Borinog filma, kojeg će raditi s istom ekipom koja je radila i prošli film (Mario Kovač, Ivan Ramljak, Krešimir Pauk i Andy Kuljiš), Bore 3. lipnja organizira masovnu tučnjavu na glavnom zagrebačkom trgu. Prema najavama Borine ekipe radit će se o najmasovnijoj sceni tučnjave ikad snimljenoj za neki hrvatski film.

"Odlučili smo se malo našaliti na sve češća masovna okupljanja u Hrvatskoj radi rušenja rekorda, poput najvećeg hrvatskog doručka i sličnih. To nam se odlično uklopilo u film jer banda s kojom se Bore bori nikako ne može protiv njega, pa se u jednom trenutku odluče skupiti sve bandite u gradu ne bi li ga konačno porazili. Bandite će, naravno, glumiti građani."  pojasnio je za Večernji list redatelj Mario Kovač.

Kako se radi o amaterskom filmu, bitno je naglasiti da scena velike tučnjave neće biti posebno organizirana ili odglumljena, nego će kamera bez ponavljanja ili namještanja zabilježiti ono što će se 3. lipnja u popodnevnim satima događati na Trgu bana Jelačića.

Budući da će se scena za novi Borin film snimiti u sklopu manifestacije otvorenje uličnog festivala "Cest is the best", organizator festivala pobrinut će se za sigurnost sudionika.

U filmu "Čuvaj se sinjske ruke" Bore se bori protiv bande međunarodnih krijumčara droge, pa će tako film biti sniman u Sinju, Zagrebu, Splitu i Rimu. Film bi trebao biti dovršen u roku od tjedan dana, a budžet filma ovaj put će, po najavama autora, iznositi troznamenkast broj kuna.

Ne zaboravite, popodnevni sati 3. lipnja 2004. ostat će zauvijek upisati u povijest hrvatske kinematografije, a želite li i sami biti dio Borine borbe protiv đavla, pojavite se tamo, nećete zažaliti.

N.B.

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije