Preko 120.000 mladih na novosadskom glazbenom festivalu "Exit"

Piše:
ponedjeljak, 10.7.2006. 15:15
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Preko 120.000 mladih na novosadskom glazbenom festivalu "Exit"

NA PETROVARADINSKOJ tvrđavi, kod Novog Sada, u ponedjeljak rano ujutro završen je najveći glazbeni festival u jugoistočnoj Europi "Exit", koji je za četiri dana posjetilo više od 120.000 mladih iz cijele Europe.

Posljednji dan "Exita" obilježio je nastup britanskog pop sastava "Pet Shop Boys", čiji je koncert privukao oko 15.000 posjetitelja.

U nedjelju navečer nastupili su i glazbenici iz Hrvatske - splitski kantautor Neno Belan, te bend "Cubismo", dok su se prethodnih dana mladima na Petrovaradinskoj tvrđavi predstavili i Masimo Savić, "Let 3" i Darko Rundek.

Od 6. do 9. srpnja na različitim lokacijama nastupilo je nekoliko stotina izvođača iz cijelog svijeta, a među njima i poznati "Cardigans", "Franc Ferdinand", "Cult", Billy Idol te "Pet Shop Boys".

Premda je posjetitelja bilo nešto manje nego prošle godine, novosadski "Radio 021" konstatira da je došlo više posjetitelja iz Zapadne Europe, najviše iz Engleske, te Slovenije, Grčke, Hrvatske, Njemačke i drugih europskih zemalja.

Otvorenju ovogodišnjeg festivala prisustvovao je i europski povjerenik za proširenje Olli Rehn, koji je rekao da je "Exit" pravi primjer europskih vrijednosti u Srbiji.