Prva Miss Hrvatske na izboru za Miss Universe, Anica Kovač 16 godina kasnije opet na pisti

KLJUČNI PODACI
  • Anica je 1995. godine postala Miss Hrvatske te prva pratilja Miss Universe
  • 16 godina kasnije opet je nosila reviju, ali u Zagrebu
  • Gospođa Kovač danas se bavi dizajniranjem
Piše: T.M.
subota, 1.10.2011. 11:48
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Prva Miss Hrvatske na izboru za Miss Universe, Anica Kovač 16 godina kasnije opet na pisti

Foto: Goran Perešin/Index

MISS Hrvatske 1995. godine bila je Anica Kovač. Lijepa Anica tada je na izboru za Miss Universe i bila prva pratilja, prva Hrvatica koja je postigla takav uspjeh na svijetkom izboru. Nakon manekenske karijere posvetila se obiteljskom životu, dizajniranju te povremenim humanitarnim radom. Tako je i u petak navečer, na 8. Danima vjenčanja u Zagrebu nosila humanitarnu reviju GALA za kupnju kolonoskopa u KBC Zagreb.

Anica je pokazala kako i dalje, osim što izgleda besprijekorno, zna kako se profesionalno i sa stilom nose revije. U šali je mahnula publici kao i svaka prava Miss te kroz smijeh dodala "Molim za mir na svijetu jer to rade sve misice".

Nakon revije smo je uhvatili i u backstageu gdje nam je rekla kako je malo neobično nositi reviju nakon toliko godina, a na pitanje jesu li misice bile profesionalnije prije ili su to one koje šetaju pistama danas, odgovorila kako ne prati to toliko više, ali i da postoje profesionalci koji to prate te bi bili adekvatniji da nam daju odgovor na to pitanje.

Ipak, kako je nosila svadbene kreacije, Anica nam je komentirala: "Izbor haljina je prije nekoliko godina zaista bio vrlo malen i situacija se na tom području promijenila na bolje". Sa suprugom Robertom Kovačem Anica ima troje djece, a u braku su od 2001. godine.