Simon(ic)a i Ante zbog razvratnog života pred medijima ostaju bez kćeri?

Piše:
četvrtak, 21.8.2008. 12:50
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Simon(ic)a i Ante zbog razvratnog života pred medijima ostaju bez kćeri?

SVI ONI koji su proteklih dana na Indexovom forumu očajavali zbog nedostatka vijesti o obitelji Gotovac danas dolaze na svoje - zbog eksploatiranja kćeri Gabrijele te nemoralnog ponašanja čiji je svjedok otkad se rodila, reagirao je Ured pravobraniteljice za djecu. Opasku su dobili i neki mediji, jer su objavljivali sliku maloljetne Gabrijel(ic)e, a cijela je obitelj, po preporuci pravobraniteljice Mile Jelavić, stavljena pod nadzor Centra za socijalnu skrb.

"Ured pravobraniteljice za djecu zatražio je izvješće od Centra za socijalnu skrb Zagreb o obitelji Gotovac. Poslali smo preporuku Centru, jer je došlo do odstupanja od strane roditelja, ali i medija. Centar je dužan poduzeti mjere i zatražili smo njihovo izvješće", potvrdio je Ured dječje pravobraniteljice Jutarnjem listu. Do službene reakcije došlo je nakon brojnih epizoda u kojima su seks, prostitucija, droga, obiteljsko nasilje i dugovi okosnica svega, a reakcija obitelji Gotovac, koja je nakon bračne krize u drugoj renesansi, još nije poznata.

Za djecu nema, ali za skupe cipele se ipak nađe

Uz reakcije na eventualne traume male Gabrijele Gotovac, medijima su ovih dana prilično zanimljivi i poslovi Ante Gotovca, koji iz prvog braka ima dvoje djece, ali za njih ne plaća alimentaciju. Od prve supruge, piše Jutarnji list, se razveo 2003. godine, a kuća na Srebrnjaku, u kojoj živi sa Simonom i Gabrijelom, i dalje je dijelom u njezinom vlasništu. Alimentaciju je ispočetka plaćao neredovito, a od kraja prošle godine djeci i bivšoj supruzi nije uplatio ni kune. Centru za socijalnu skrb Gotovac je prošle godine uputio molbu u kojoj traži da mu se zbog "teškog financijskog stanja" smanji iznos alimentacije (a trebao je plaćati 1500 kuna po djetetu).

Podsjetimo, riječ je o čovjeku čija tvrtka zastupa Citroen u Hrvatskoj. Stanuje u vili u elitnom zagrebačkom naselju, a u medijima se nerijetko hvali iznosima koje je potrošio na suprugu Simonu. Zadnje o čemu nas je obavijestio je cijena Paciotti sandala koje je kupio Simoni, a nakratko ih "posudio" i navodnoj ljubavnici - koštaju kao alimentacija za jedno dijete iz prvog braka.

M.A.
Foto: Index