SMS promovirao namaze od češnjaka na Festivalu vampirske književnosti u Kringi

Piše:
subota, 12.8.2006. 20:52
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

SMS, prehrambena industrija iz Splita, jučer je na Spooky SMS češnjak partyju prezentirala novu proizvodnu liniju SMS namaza od mariniranog češnjaka.

Spooky SMS češnjak party održan je u sklopu 5. festivala fantastične književnosti, a tema ovogodišnjeg Festivala bili su vampiri.

Na Spooky SMS češnjak partyju prezentirano je šest novih SMS-ovih namaza od češnjaka: namaz od mariniranog češnjaka, namaz od mariniranog češnjaka s kukuruzom, namaz od mariniranog češnjaka s vlascem, namaz od mariniranog češnjaka s maslinama, namaz od mariniranog češnjaka s limunom te namaz od mariniranog češnjaka s kaparima, a ove su namaze prvi u Hrvatskoj i svijetu kušali mnogobrojni sudionici Festivala.

U ugodno jezovitoj atmosferi mistične istarske ljetne noći sudionici Festivala uživali su bezbrižno, od ugriza proslavljenog istarskog vampira Jure Granda zaštićeni izvanredno ukusnim SMS-ovim namazima od češnjaka.

Posjetitelji Partyja bili su ugodno iznenađeni jer su SMS-ovi namazi od mariniranog češnjaka blagog i osvježavajućeg okusa i za razliku od ploda češnjaka nemaju neugodan miris koji se zadržava još dugo nakon konzumiranja.

Osim u hranjivim namazima, gosti na Spooky SMS češnjak partyju uživali su i u SMS-ovim delikatesama s višnjama Maraskama. Drevni narodi povezivali su češnjak s vječnim životom smatrajući da nema bolesti koju češnjak ne liječi. Njegovim spaljivanjem tjerali su zle duhove, a konzumacijom jačali svoj organizam.

Zdravstvena uloga češnjaka i danas je opće poznata jer češnjak sadrži više od 200 aktivnih tvari pogodnih za ljudsko zdravlje. Vrijedni vitamini, minerali, aminokiseline i enzimi iz češnjaka pomažu u snižavanju štetnog kolesterola i krvnog tlaka, sprječavaju nastanak bolesti krvnih žila i dišnih puteva, ublažavaju kašalj i prehladu te znatno poboljšavaju rad srca.

Češnjak je prirodni antibiotik, a poznata su i njegova antikancerogena svojstva. Ne čudi zato što su ga nekada smatrali božanskom biljkom i sigurnim putom u vječni život. SMS namazi od mariniranog češnjaka moći će se nabaviti u hrvatskim prodavaonicama od ove jeseni.