Spiderman 2 još uvijek najgledaniji film u SAD-u

Piše:
ponedjeljak, 12.7.2004. 10:46
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Spiderman 2 još uvijek najgledaniji film u SAD-u "SPIDERMAN 2" potvrdio je status velikog ljetnog filmskog hita završivši na čelu američkog boxofficea na prvom mjestu i drugi tjedan od početka prikazivanja, s 46 milijuna dolara ostvarenog prihoda, prema podacima koje je u ponedjeljak objavila specijalizirana tvrtka Exhibitor Relations.

Drugi dio dogodovština čovjeka-pauka, kojeg glumi Tobey Maguire, ukupno je dosad zaradio 257,2 milijuna dolara. Prošlog je tjedna "Spiderman 2" potukao apsolutni rekord prodanih ulaznica za prvi dan prikazivanja u SAD-u.

Komedija "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy", komična satira o televizijskim voditeljima iz sedamdesetih, s Willom Ferrellom kao scenaristom i u glavnoj ulozi, zauzela je drugo mjesto s 28 milijuna dolara zarade.

Film srednjovjekovne akcije "King Arthur" na trećem je mjestu s 15,1 milijunom dolara zarade od prodanih ulaznica. Od početka prikazivanja u srijedu zaradio je približno 28 milijuna dolara.

Dokumentarni film o Bushovoj administraciji redatelja Michaela Moorea, "Fahrenheit 9/11", pao je s drugog na četvrto mjesto s 11 milijuna dolara zarade.

I konačno, romantična drama Nicka Cassavetesa "The Notebook", sa zaradom od 6,52 milijuna dolara, zauzela je peto mjesto.

(Hina) xbnš ydgk