Spielberg u novom filmu odaje počast Jamesu Bondu

Piše:
utorak, 28.1.2003. 12:54
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Spielberg u novom filmu odaje počast Jamesu Bondu REDATELJ oskarovac Steven Spielberg odbijen je kad je prije 30 godina želio snimiti film o Jamesu Bondu, no to ga nije spriječilo da u svojem najnovijem filmu oda počast tajnom agentu 007.

Njegov hvaljeni kriminalistički film ´Catch Me If You Can´, s Tomom Hanksom i Leonardom DiCapriom u glavnim ulogama, priča istinitu priču o prevarantu Franku Abagnaleu, koji je prije 21. rođendana uspješno pozirao kao pilot, odvjetnik, sveučilišni profesor i pedijatar.

Abagnale je unovčio 2,5 milijuna dolara u krivotvorenim čekovima širom SAD-a i 26 drugih zemalja prije nego je uhićen. Trenutačno radi kao savjetnik FBI-a.

´Ovim sam filmom odao počast Jamesu Bondu, jer sam i Franka Abagnalea želio prikazati kao osobu koja se može pretvoriti u koga god želi´, kazao je Spielberg na konferenciji za tisak u ponedjeljak u Londonu.

´Mogao se pretvoriti u liječnika, odvjetnika, a kako bi osvojio djevojke, i u nešto nalik agentu 007.´

Film ima i autobiografsku notu za Spielberga, koji se 1965. godine iskrcao iz autobusa usred razgledavanja studija Universal i upao na set pretvarajući se da tamo i pripada.