Stoka uredila savski nasip

Piše:
srijeda, 5.11.2003. 00:47
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

ZBILJA ili šala: Stoka uređuje savski nasip u novogradiškom kraju?!

Ne, nije riječ o basni. Naime, Ante Gregurić iz Orubice, vlasnik tvrtke neobična imena - "Mladi rogovi", sklopio je neobičan ugovor s Hrvatskim vodama: Svojim stadom koje je vodio na ispašu uz Savu svakoga je dana "šišao" savski nasip na potezu između Orubice i Doline.

"To je, koliko znam, prvi takav ugovor o održavanju savskog nasipa s Hrvatskim vodama", izjavio je Gregurić za Gospodarski list. Zanimljivo je da su ovce za samo tri mjeseca "uredile", odnosno, obrstile travu uzduž sedam kilometara savskog nasipa. Dobro svima - jedući, ovce su uštedjele trud i novac radnicima Hrvatskih voda: ovca sita, a nasip u redu!

Vlasnik ovaca - radilica napominje da u tom dijelu Posavine ima na stotine hektara zapuštenih državnih poljoprivrednih površina koje bi njegove ovce mogle urediti onako kako su uredile i savski nasip. Dio tih površina obrastao je u korov i šikarje te bi u njihovo čišćenje trebalo uložiti i po desetak tisuća kuna po hektaru. Taj bi posao ovce obavile posve besplatno ili, bolje rečeno, samo za hranu!
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije