Stvarno vrijeme izazov za "Matrix"

Piše:
nedjelja, 5.10.2003. 07:17
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Stvarno vrijeme izazov za "Matrix" TREĆI dio planetarno poznatog "Matrixa", koji je proslavio Keanua Reevesa i Huga Weavinga, počet će se prikazivati 5. studenoga širom svijeta i to istodobno, javlja BBC ovih dana.

Obožavatelji uspješne znanstvenofantastične trilogije moći će "Matrix Revolutions" pogledati u šest sati u Los Angelesu, u devet u New Yorku, u 14 sati u Londonu, u 17 sati u Moskvi i 23 sata u Tokiju, piše list Variety.

Jedan od razloga za istodobno prikazivanje jest izbjegavanje piratstva, kako kaže distributer Warner Brothers.

Ugovor o istodobnom izlasku na velike ekrane svjetskih kina postigli su Warner Brothers i korporacija Imax koja stoji iza tehnologije korištene u filmu.

Prvi put će holivudski spektakl biti prikazan u dva formata. Imax, korištenjem najnovije filmske tehnologije, nudi dvodimenzionalnu i trodimenzionalnu sliku na zakrivljenim ekranima visokim do deset katova.

"Matrix Revolutions" istodobno će se početi prikazivati u 65 zemalja, a u SAD-u će ga se moći prvi put vidjeti u standardnim i Imax kinima isti dan.

Njegov prethodnik, "Matrix Reloaded", bio je veliki hit u kinima usprkos nekim lošim kritikama i razočaranju dijela obožavatelja.