Suosjećajna Angelina Jolie želi pomoći majci nestale Madeleine McCann

Piše:
nedjelja, 24.8.2008. 15:59
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Suosjećajna Angelina Jolie želi pomoći majci nestale Madeleine McCann

KATE McCANN, majka nestale djevojčice Madeleine, dobila je poziv od Angeline Jolie za sastanak jer joj se glumica želi pridružiti u potrazi za otetom kćerkom. 33-godišnja oskarovka rekla je kako "suosjeća i želi pomoći nesretnoj majci" u njezinoj životnoj drami. "Otkako je postala majka, te kroz godina dobila šestero djece, Angelina je postala svjesnija situacije oko otmica djece diljem svijeta", rekao je izvor blizak glumici, te nadodao: "Kad je radila na filmu 'Changeling' koji je režirao Clint Eastwood, Angelina je odigrala ulogu u kojoj glumi majku nestalog djeteta te postaje fokusna točka masivne FBI potrage. Tad je puno pričala s roditeljima nestale djece u Kaliforniji i Vermontu gdje je film bio sniman. Bila je ganuta njihovom snagom i nadom unatoč stravičnom i teškom očaju". Kad je četverogodišnjakinja prošle godine nestala iz portugalskog ljetovališta Praia da Luz, njezin je slučaj odjeknuo diljem svijeta.

"Angelina i Brad su ganuti pokušajima kojima su Madeleineini roditelji pomicali nebo i zemlju kako bi im svijet pomogao u pronalasku nestale djevojčice. Mislim da Angelina samo želi čvrsto zagrliti Kate i uputiti joj riječi podrške, kao jedna majka koja tješi drugu. Smatram da glumica ovoga puta ne glumi, već doista suosjeća s tugom druge majke koja je nemoćna te kojoj je život najgora noćna mora", rekao je izvor. Prema dosadašnjim informacijama, Angelina i Kate će se susresti u Londonu, a ne u McCannovom domu u pitoresknom mjestu Rothleyu u engleskom Leicestershiru. "Bez obzira na sastanak, Angelina Madeleineine roditelje neće pozvati na englesku premijeru 'Changelinga' 28. studenog, osim ako oni to neće zatražiti. Naime, glumica smatra da bi im to bilo preveliko mučenje dok Madeline još uvijek nema", naglasio je izvor.

Film baziran na istinitoj priči

U filmu "Changeling", koji je premijerno bio prikazan na filmskom festivalu u Cannesu 20. svibnja, Clint Eastwood je Angelini dodijelio glavnu ulogu u kojoj glumi Christine, majku otetog sina Waltera kojeg pronalaze i vraćaju joj ga, međutim, pronađeni dječak nije njezino dijete. Ubrzo se počinje boriti s korumpiranom policijom i skeptičnim narodom te započinje mukotrpnu potragu za nestalim djetetom koja njezin život okreće naglavačke. U očajnoj potrazi i borbi protiv korupcije najviše joj pomaže aktivist Reverend Briegleb kojeg utjelovljuje odličan John Malkovich. Film pripovijeda šokantnu priču o potrazi za sinom i onima koji neće stati dok je ne ušutkaju. Originalan scenarij baziran je na istinitoj priči koja se odvijala tijekom dvadesetih godina prošlog stoljeća u Los Angelesu.

L.V.