U Zagrebu nastupili Grandmothersi, nekadašnji suradnici Franka Zappe

Piše:
utorak, 13.1.2004. 00:43
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U Zagrebu nastupili Grandmothersi, nekadašnji suradnici Franka Zappe GRANDMOTHERS, grupa koju su osnovali članovi Mothers of Invention, nekadašnjeg banda pokojnog Franka Zappe, nastupila je u ponedjeljak navečer u Zagrebu odavši počast svom guruu i jednom od najutjecajnih rock glazbenika.

Grupa sastavljena od vrsnih instrumentalista i zabavljača nastupila je u klubu KSET, usput promovirajući "A GrandMothers Night at the Gewandhaus", koncertni album snimljen lani u Leipzigu.

Svečanost glazbe Franka Zappe, kako je koncert nazvan, pokazao je što su sve još uvijek u stanju bake rocka. Za svog trećeg nastupa u Zagrebu GrandMothers su demonstrirali sav svoj eklekticizam, brižno njegovan kroz četrdesetak godina muziciranja.

Kao većina njihovih koncerata i ovaj nastup bio je prožet spontanošću i humorom na koje je zagrebačka publika reagirala toplim prijemom i aktivnim sudjelovanjem.

U postavi koja je nastupila bili su klavijaturist Don Preston, basist Roy Estrada (dugogodišnji član Little Feata), multiinstrumentalist i vokalist Napoleon Murphy Brock, gitarist Ken Rosser i bubnjar Christopher Garcia.

GrandMothers su 1980. osnovali bubnjar Jimmy Carl Black, saksofonist Bunk Gardner i Don Preston, koji su sa Zappom svirali od 1964. do 1972.

U tom su razdoblju nastali neki od ponajboljih Zappinih albuma, poput Freak Out! (1966), Absolutely Free (1967), Were Only In It For The Money (1968), Uncle Meat (1969), Mothermania (1969), Hot Rats (1969) i Weasels Ripped My Flesh (1970). Mothers of Invention potvrdio se tih godina kao jedan od najvažnijih rock sastava svih vremena.

Fransis Vincent Zappa je umro od raka 4. prosinca 1993. u Los Angelesu, nešto prije svog 53. rođendana. Tijekom svoje 27-godišnje karijere izdao je 56 albuma.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije