Video - Dino Merlin oduševio Zagreb: Ovo je najviše što čovjek može dobiti kad uzme gitaru u ruke

KLJUČNI PODACI
  • Dino Merlin zapjevao je pred zagrebačkom publikom
  • Arena je bila prepuna, a glazbenik održao sjajan koncert
Piše: B.M.
petak, 23.12.2011. 01:31
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Video - Dino Merlin oduševio Zagreb: Ovo je najviše što čovjek može dobiti kad uzme gitaru u ruke

Foto: Borna Čavrag/Index

U ČETVRTAK navečer  zagrebačka Arena ugostila je legendarnog Sarajliju, Dina Merlina. Kantautor je ponovno došao Hrvatsku, a koncert je očito bio i više nego iščekivan budući da je Arena bila dupkom ispunjena. Ovo je bio prvi veliki samostalni Merlinov koncert u Zagrebu nakon sedam godina. Obožavatelji su s njim uglas pjevali nešto više od dva sata, a nakon toga čekali na fotografiju i Merlinov autogram.

Koncert je otvorio novim hitom "Ispočetka", a nastavio provodeći publiku kroz svoje brojne starije i novije hitove. Etno elementi upakirani u pitki pop formula su uspjeha na našim prostorima, a Dino zna kako to napraviti kvalitetno. Uz njegovu energiju i karizmu na pozornici, jasno je zašto je na sceni već 27 godina.

Tijekom izvedbe hita "Godinama" na pozornici mu se pridružila i Ivana Banfić, a kasnije je u intervjuu za Index glazbenik izjavio kako mu je to najdraža glazbena suradnja. Ono što ne smijemo zaboraviti napomenuti je sjajan bend. Odlika kvalitetnih glazbenika je u tome da bolje zvuče svirajući uživo nego u studiju, a Dinova pratnja to radi jako dobro. Specifičan vokal, karizma i velik broj instrumenata na pozornici dovoljni su da znate kako se večeras zaista "nešto lijepo desilo" u Areni.