Voajer izazvao sukob palestinskih muslimana i kršćana

Voajer izazvao sukob palestinskih muslimana i kršćana
VOAJER koji je fotografirao ženu u kabini za presvlačenje u jednom dućanu u Beit Sahouru na Zapadnoj obali izazvao je sukob između palestinskih muslimana i kršćana, prvi takve vrste u posljednjih nekoliko godina na tom području, priopćili su u srijedu očevici.

Stotine muslimana i kršćana sukobile su se metalnim palicama i kamenjem na ulicama Beit Sahoura, koji graniči s Betlehemom. "Bilo je to poput rata", rekao je Nahle, stanovnik Beit Sahoura.

Do eksplozije nasilja došlo je kada je musliman uspio ubaciti kameru u kabinu i fotografirati ženu koja se presvlačila.

On je pobjegao taksijem a slijedio ga je vlasnik dućana. Bio je prisiljen pobjeći u džamiju kada je razjarena gomila sustigla taksi, uništila ga a potom i zapalila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voajer je uhićen i odveden u lokalni zatvor.

"Tada su borbe zapravo počele", rekao je Nahle. "Borili su se palicama i kamenjem, a dodatne policijske snage morale su doći iz Ramallaha i Betlehema da ih zaustave", dodao je.

Kršćana na području Betlehema ima samo oko 20 posto dok su prije stotinu godina činili većinu stanovništva. Noviji egzodus započeo je nakon palestinskog ustanka u rujnu 2000. godine. Kršćani kažu da se osjećaju nesigurno zbog rastućeg islamskog radikalizma u posljednje četiri godine tijekom kojih u Betlehem dolazi sve veći broj muslimana.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara