Zadar se sprema ugostiti treću Modnu guštericu

Piše:
utorak, 11.7.2006. 17:22
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Zadar se sprema ugostiti treću Modnu guštericu

NAKON Varaždina, Modna gušterica seli se na more, točnije - u Zadar, koji se sprema ugostiti još jedan Fashion Weekend.

Mladi neafirmirani dizajneri priliku da se prezentiraju dobit će u razdoblju od 13. do 15. srpnja, pri čemu je za lokaciju odabran prostor ispred Crkve Sv. Donata.

Stručni žiri na čelu s Tončijem Vladislavićem, prof. na TTF-u, odabrao je 10 mladih neafirmiranih dizajnera koji će se natjecati za jednu od nagrada.


Modna gušterica, Varaždin, veljača 2006.

Dizajneru koji osvoji prvu nagradu, ista donosi novčani iznos od 10 000 kuna, dok drugu nagradu dodjeljuje modna kuća Varteks, dajući dizajneru mogućnost dizajniranja mini kolekcije za jedan od njihovih brendova.

Kako to uvijek biva, ni ovaj događaj neće proći bez gostovanja etabliranih dizajnera poput Ivice Skoke, kao ni dizajnerskog dvojca Nikice Ivančevića i Vjeke Franetovića, koji stoje iza naziva Envy Room.


Modna gušterica, Varaždin, veljača 2006.

Od ostalih poznatijih dizajnera na Modnoj će gušterici gostovati i Nada Došen, Mustre, Studio 2D, Jelena Vojković, Đorđe Smajlović, Igor Galaš, Etna Maar, Thesaurus te Varteks - Di Caprio.

U svojim kreatorskim sposobnostima na Fashion Weekendu u Zadru nadmetat će se: Sandra Debanić, Zorana Frkić, Marija Ivanković, Andrijana Krivdić, Blaženka Miklaušević, Mirjana Sinovčić, Lana Stojsavljević, Maja i Petra Špoljar, Mariana Tanfara te Ines Zrnc - Gregorina.

B.S.


Modna gušterica, Varaždin, 2006.

Autorice fotografija su Maja Rašić i Maša Malčević-Pećnik. Izvor www.fot-o-grafiti.hr

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti

Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan

Najnovije