Zbog ispada u Cannesu Dior "dao nogu" Sharon Stone

Piše:
petak, 30.5.2008. 09:59
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Zbog ispada u Cannesu Dior "dao nogu" Sharon Stone

IZ MODNE kuće Dior stigla je i službena potvrda - glumica Sharon Stone je, zbog svojih nepromišljenih izjava na račun Kine i Tibeta, od ekskluzivne modne kuće dobila otkaz, i više se neće Kinezima smiješiti s reklama i plakata.

"Nismo imali izbora, morali smo je ukloniti iz Kine", rekao je glasnogovornik sofisticiranog brenda, Tom Bernardin. Međutim, Sharon Stone nije mogla izabrati gori trenutak za nepromišljene izjave - Diorova prodaja u razvijenim zemljama polako opada i tvrtka u zadnje vrijeme trpi osjetne troškove u poslovanju te računa na ogroman profit koji bi mogla ostvariti na tržištu najmnogoljudnije zemlje na svijetu, posebno zbog nadolazećeg vala turista u Peking zbog skorašnjih Olimpijskih igara.

Najpametnija faca Hollywooda nepromišljeno izazvala međunarodni incident

Podsjetimo, Sharon Stone je prošli tjedan na crvenom tepihu najvažnijeg  filmskog festivala na svijetu, onoga u Cannesu, za jednu hongkonšku televiziju izjavila kako je Kina "ugnjetavanjem" Tibeta na sebe navukla zlu kob - i kako je upravo to razlog zašto je tu zemlju u svibnju ove godine pogodio katastrofalan potres u kojem je živote izgubilo preko šezdeset tisuća ljudi.

Iako se Sharon ubrzo nakon što je vijest odjeknula, poput bombe ili potresa javno ispričala nekoliko puta naglasivši kako s Kinom u potpunosti suosjeća, otkaz je stupio na snagu te povratka za Sharon nema nema - pedesetogodišnja vlasnica najpoznatijeg međunožja na svijetu i velika aktivistica za ljudska prava i ine stvari više se neće baviti "modelingom", barem ne kod Diora. "Dior se zasad više ne bavi glumičinim statusom u svojoj kući, već saniranjem štete", poručeno je s modnog vrha, s natuknicom da je moguće da se Sharon "riješe" u svim kampanjama - prije nego "izlaje" još koju glupost.

V.V.
Foto: Daily Mail