"Čarobni lijek": Rick Simpson rak liječi uljem od kanabisa koje vlasti pokušavaju zabraniti!

KLJUČNI PODACI
 • Nešto više od osam godina, Rick Simpson svoje novostečeno znanje pokušava podijeliti s cijelim svijetom
Piše: H.M.
ponedjeljak, 5.11.2012. 11:50
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

"Čarobni lijek": Rick Simpson rak liječi uljem od kanabisa koje vlasti pokušavaju zabraniti!

Foto: Facebook

RANIJE ove godine na tržištu se pojavila knjiga "Phoenix Tears, the Rick Simpson Story" koja je privukla pažnju mnogih izazvavši pritom brojne polemike, ali priča o Ricku Simpsonu i dalje je zaobilazila mainstream medije koji su u najvećem broju slučajeva previdjeli priču ovog zanimljivog čovjek.

No, tko je uopće ovaj čovjek i zašto je njegova priča važna?

Knjiga prati seriju događaja koji su doveli do ponovnog otkrića medicinske važnosti ulja od konoplje koje se koristi za liječenje teških oboljenja, ali i autorove pokušaje da ovo znanje predstavi široj javnosti.Izliječio sebe i tisuće drugih

Naime, nešto više od osam godina, Rick Simpson svoje novostečeno znanje pokušava podijeliti s cijelim svijetom, a njegova su ga putovanja nedavno dovela i do Hrvatske gdje je održao predavanja i predstavio blagotvorne učinke ulja od konoplje.

Međutim, ono što mu je u mnogim krugovima donijelo poštovanje. i divljenje u isto mu je vrijeme stvorilo i niz problema.

Ovaj je Kanađanin prije osam godina otkrio zanimljiv lijek o kojem se tek nedavno počelo otvorenije pričati. Simpson je, naime, uljem od konoplje izliječio vlastiti rak, ali i tisuće oboljelih koji su me obratili za pomoć, a "Phoenix Tears" njegov je način da svoje nevjerojatno otkriće približi većem broju ljudi.U knjizi doznajemo o njegovim prvim iskustvima s opakom bolešću koja su ga kasnije nagnala da ljudima pomaže i to bez novčane naknade. Vremenom je ipak bio prisiljen objaviti i video s instrukcijama jer sam nije mogao proizvesti dovoljno ulja. To ga je, naravno, dovelo do sukoba s lokalnim interesnim skupinama koje su ga pokušavale omesti u radu.

Simpson otad putuje Europom, održava seminare i namjera mu je upoznati sve s ljekovitim svojstvima biljke koja mu je spasila život.

Sve su to interesi farmaceutske industrije

Na njegovoj službenoj stranici stoji i priopćenje u kojem se ovaj čovjek predstavio široj javnosti:

"Moje je ime Rick Simpson. Već osam godina ljudima dajem instrukcije kako da stvore ulje od konoplje, a rezultati su nevjerojatni. Kroz ljudsku povijest, konoplja je bila jedna od najraširenijih lijekova u svijetu, ali čak i uz znanje koje imamo, uvijek se koristila u političkim i regijskim prepucavanjima.

Trenutne zabrane postoje ne zato jer je konoplja zla ili štetna već zbog profita s ciljem stvaranja većeg profita dok smo mi u isto vrijeme nepotrebno patili i umirali.

Razmislite na trenutak o ovom. Kad bi nam dopustili da sadimo konoplju u vlastitim vrtovima i sami se liječimo, kako bi na to reagirala velika farmaceutska industrija? Mnoge farmaceutske tvrtke koje postoje i danas prodavale su lijekove na bazi konoplje sve do ranog dvadesetog stoljeća. Znali su ono što sam ja otkrio tek nedavno, ulje od konoplje proizvedeno na pravi način je lijek za sve, a velike ga tvrtke ne mogu patentirati.

Za sve one kojima je nevjerojatno da liječnička struka još uvijek ignorira ova istraživanja i otkrića, podsjećam vas na brojne slučajeve tvrdoglavosti, inkompetencije, pohlepe i gluposti koji su se dogodili kroz povijest.

Podsjećam vas na slučaj mađarskog liječnika dr. Ignasa Semmelweisa koji je 1847. bio zabrinut zbog velikog broja smrtnih slučajeva kod novorođenčadi rođene u bolnicama i zatražio da svi liječnici peru i dezinficiraju ruke prije poroda. Čim je uredba stupila na snagu, stopa smrtnosti pala je za 30%, a slično se dogodilo i u drugim bolnicama koje su slijedile njegov primjer.

'Nagrada' za njegovo postignuće bila je oduzimanje sredstava za daljnja istraživanja i javno sramoćenje zbog koje je u konačnici izgubio položaj u bolnici. Štoviše, novoformirano udruženje američkih liječnika (AMA) zaprijetilo je oduzimanjem dozvole svakom doktoru kojeg bi uhvatili u pranju ruku. Dr. Semmelweisa to je bezumlje pogodilo i na posljetku dovelo do psihičkog sloma zbog kojeg je i umro 1865.

Stoga, ne očekujte da će se liječnici koji su dio sistema protiv tog sistema boriti. Rizici su još uvijek preveliki. Savjeti koje vam liječnici daju kontrolirani su od strane industrije koja zarađuje na skupim lijekovima protiv raka. Štoviše, na način na koji se liječnici danas bore protiv ove zloćudne bolesti, u budućnosti ćemo gledati kao na staru praksu puštanja krvi s ciljem liječenja".

Ricka Simpsona možete pratiti i na Facebooku.


Komentari (364)
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

 • jedinostobihtio   Objavljeno prije mjesec dana
  svaka mu cast


 • jedinostobihtio   Objavljeno prije mjesec dana
  altruista


 • santia   Objavljeno prije godinu dana
  Nek emigriše u Urugvaj, kao što bi i Index populacija rado emigrisala tamo.


 • julka   Objavljeno prije godinu dana
  podržavam rika...  


 • danijel_ravic   Objavljeno prije godinu dana
  Ulje od konoplje i material za pravljenje se moze naci na Mediccanna


 • Live_In_Japain   Objavljeno prije godinu dana
  Ne dopušta mi da stavim link pa jednostavno guglajte MARINOL.


 • Live_In_Japain   Objavljeno prije godinu dana
  Vidim da je mnogo ljudi ovdje neupućeno u procese patentiranja i razvoja lijekova od farmaceutske industrije. Vama nije jasno ZAŠTO FARMACEUTSKA INDUSTRIJA NE MOŽE PRODAVATI FENIKSOVE SUZE KAO LIJEK? i nekima je argument - da to stvarno djeluje, kompanije bi pobrale svo vrhnje.Pa ajmo razbiti taj mit. Odgovor je zbog PATENTA.  Dakle, nositelj nekog patenta pretvara svoja intelektualna dostignuća u trajne poslovne vrijednosti. Patentirati se NE MOŽE nešto što je čisti produkt prirode, zato jer bi zrak (kao banalni primjer) već odavno bio patentiran, a vjerojatno i oporeziv. S druge strane, patentirati se MOŽE inovativan izum napravljen od prirodnih (ala feniksove suze) ili sintetičkih spojeva. Zašto Rick Simpson nije patentirao svoje Feniksove suze ako je tako siguran da djeluju? Odgovora može biti beskonačno mnogo, što zbog dugotrajnog i vrlo skupog procesa patentiranja - puno papirologije, zahtjeva, skupih istraživanja (koje on mora osobno financijski namiriti) itd., što zbog ostalih zakonskih regulativa. Uostalom, ako glavni sadržaj Feniksovih suza nije zakonski reguliran, odnosno zakonski je zabranjen - onda se također to ne može patentirati. Ali to ne znači da farmaceutske kompanije nisu pokušale (i uspjele) patentirati svoj "izum" MARINOL koji je odobren od strane FDA (Food and Drug Administration) i potpuno legalan. To je, naime, sintetički kanabis. Zašto je sintetički i genetski izmanipuliran kanabis legalan? Zato jer farmaceutske kompanije imaju novčane koristi od njega - naravno. Dok od biljke koja raste iz zemlje i koju ne mogu prisvojiti - nemaju. Normalan čovjek bi se zapitao... Link:Nadam se da su neki shvatili bit iza ovoga.. A sasvim je drugo pitanje ozdravljenja populacije i liječenja. Naravno da kompanijama nije u interesu osloboditi ljude od uzroka bolesti, nego od simptoma. U drugom slučaju, opet ne bi imale profita. Koliko znam, cilj svakog poduzeća je profit. Korporacijama je profit, moć i kontrola i postepena monopolizacija tržišta. Zašto onda neki misle da su farmaceutskim korporacijama u interesu nečije dugoročno zdravlje?

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
 • Nema vezanih vijesti
 

Lajk

Ljubomoran?
Ljubomoran?
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije