Božićne zvjezdice: Keksi u kojima možeš uživati bez grižnje savjesti!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Pinterest
DOBRA vijest! Ne moraš se odreći ukusnih poslastica tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana radi straha od debljanja.
Ovaj recept za božićne zvjezdice uklopit će se čak i u vegansku i dijetu bez glutena, što znači da baš svi mogu bezbrižno uživati u slatkim keksima.
Potrebni sastojci:
- 2 i pol šalice bademovog brašna
- 1/2 čajne žličice morske soli
- 1/4 čajne žličice praška za pečenje
- 1 čajna žličica cimeta
- 1/2 šalice kokosovog ulja (rastopljenog)
- 5 žlica meda
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Upute:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1. U velikoj zdjeli izmiješaj bademovo brašno, sol, prašak za pečenje i cimet.
2. U manjoj zdjeli izmiješaj kokosovo ulje, med i vaniliju.
3. Mokre sastojke dodaj u suhe, a dobiveno tijesto ostavi u hladnjaku otprilike sat vremena.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4. Razvaljaj tijesto na debljinu od 60 milimetara, a zatim ga lagano pospi bademovim brašnom.
5. Kalupom u obliku zvijezde izreži što više keksića, a zatim ih posloži na lim obložen papirom za pečenje.
6. Kekse peci na 170 stupnjeva, 5-8 minuta
7. Prije posluživanja potrebno je pričekati da se keksi ohlade.
Ovaj recept dovoljan je za otprilike 32 keksa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati